El delicte de sedició, novetat del temari de l’examen per ser policia espanyol

El Ministeri de l'Interior obre 2.218 places per entrar al CNP

El Ministeri de l’Interior ha decidit incloure el delicte de sedició en el temari que han d’estudiar aquelles persones que volen convertir-se en policies espanyols. Aquest delicte s’inclou en una llista sobre delictes contra l’ordre públic. De fet, aquest nou temari per accedir a les files del CNP ja figura en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). Dilluns va publicar una resolució en la qual s’explica que la Direcció General de la Policia vol cobrir 2.218 places i per això obre oposicions.

El delicte de sedició, que és el punt 19 del temari, no és l’única cosa que s’ha inclòs en aquest temari. També s’hi han afegit delictes com el d’atemptat contra l’autoritat i els funcionaris públics, el delicte de desordres públics i tinença i tràfic d’armes, munició o explosius. I igual que entren nous temes d’estudi, en desapareixen d’altres. Els candidats a policia espanyol ja no hauran d’estudiar quines són les parts i funcions bàsiques d’un ordinador o demostrar coneixement sobre el Microsoft Word. També cauen els següents temes: delictes informàtics, introducció a les xarxes informàtiques, noves tecnologies per a la investigació del medi ambient i comptabilitat.

És curiós que sigui digne d’estudi un delicte que, en principi, des del govern espanyol s’insisteix una i altra vegada que es vol reformar, encara que aquesta reforma faci molt temps que no arriba mai. Per culpa d’aquest delicte van entrar a la presó els presos polítics pel judici celebrat al Tribunal Suprem sobre el referèndum de l’1 d’octubre. Ara els candidats a ser policia espanyol hauran de saber quines són les claus d’aquest delicte.

El tribunal que avalua aquests candidats es pot reservar el dret de situar la nota de tall per sota del 5 en cas que no hi hagi suficients persones que volen ser policies amb una nota suficientment bona. No obstant, a la tercera prova -on s’inclou el reconeixement mèdic, l’entrevista personal i el tests psicotècnics- no s’hi pot accedit si abans no s’han superat els exàmens de coneixement i ortografia.

Comentaris

  Josep 08/09/2021 12:13 pm
  aquesta es la fauna que ha d'extinguir-se a Catalunya
  Luisnomeacuerdo 08/09/2021 1:06 pm
  Para ser policía autonómico también lo piden. Payasos.
  Ricard 08/09/2021 1:26 pm
  Segueix la instrucció en la xenofòbia anticatalana dels castellans. I estan encantats d'aprendre a ser racistes...
  uno que vive en Tabarnia 08/09/2021 3:14 pm
  pero, si no tenen cultura per no fer 4 faltes amb una frase de 15 lletres, com voleu que entenguin que vol dir aixo

Nou comentari