El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El sector més sobiranista dels Comuns guanya pes a la direcció
  • CA

Els irreductibles sobiranistes que provenen d’ICV es mantenen amb una fantàstica mala salut de ferro. Veterans en la lluita més sobiranista dels extingits ecosocialistes, enquadrats dins Compromís per la Independència, han fet valer ofici i s’han integrat amb pes a la nova direcció dels Comuns proclamada el passat dos de desembre. Concretament fins a onze membres d’aquest corrent s’han integrat al Consell Nacional de la formació i destaquen, que a diferència del seu corrent oposat, Comuns Federalistes que lidera Joan Boada, se senten “còmodes” amb la política nacional del partit.

 

El passat dos de desembre, es van proclamar la composició definitiva dels òrgans de direcció de Catalunya en Comú -Coordinació, Comissió Executiva i Consell nacional)-que culminava el procés d’eleccions internes dins la formació política. Uns comicis on no hi va haver llistes confrontades perquè Comuns Federalistes -ultracrítics amb el posicionament nacional de la direcció- va renunciar, finalment, a presentar candidatura pròpia. Així, que a més de la terna d’Ada Colau, Jessica Albiach i Candela López com a trident coordinador, es van elegir la nova Comissió Executiva i un Consell Nacional integrat per 194 persones, 120 elegides en una llista nacional i 74 escollides pels territoris , organitzats en vegueries i comarques.

 

En repassar la llista pes es constata l’augment dels sobiranistes al Consell Nacional. Membres destacadíssims i impulsors de Compromís per la Independència han resultat escollit i recorden que tenen “ganes de gresca”. Entre aquests s’hi compten el veterà Jaume Bosch, exvicepresident d’ICV;  el professor de la UAB, Miquel Àngel Essomba;  dirigents de les comarques gironines com Jordi Romero o l’exregidor de Banyoles Joan Luengo, o del Vallès Occidental com Albert Farriol. Tots se sumen als quatre membres que ja en formaven part com la senadora Sara Vila,  i els  dirigents de les Terres de Lleida, la Catalunya central i del Garraf, Jaume Moya, Laura Massana i Iolanda Sánchez. A aquestes 15 persones cal sumar-hi altres membres dels comuns que no formen part del corrent independentista però que “comparteixen amb ells una visió clarament sobiranista”.

 

 

De fet, a diferència del corrent Comuns Federalistes, els sectors més sobiranistes dels comuns no actuen com a corrent crític i es troben “còmodes” amb la política nacional impulsada per la formació, comparteixen les polítiques dirigides per Ada Colau a l’Ajuntament de Barcelona, per Jessica Albiach al Parlament, i per Jaume Asens al Congrés de Diputats. Ara bé, admeten que són “molt crítics amb el procés independentista impulsat per Junts, ERC i la CUP” així com han votat a favor del pacte entre el PSOE i Unidas Podemos.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa