Un sector crític d'ERC vol una candidatura "àmplia i unitària" a les eleccions europees

Pep Andreu, Martí Terés i Joan Puig són alguns dels signants del manifest 'Nova Crida Nacional a ERC', que vol tornar "la confiança popular" al partit
Puigdemont porta la bandera de la Vila Ducal al costat de l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu
Puigdemont porta la bandera de la Vila Ducal al costat de l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu | ACN

Un sector de militants d'Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat aquest dimarts un manifest crític amb la "deriva del partit" i per l'estratègia seguida per la direcció actual de la formació. En cinc punts i sota el títol 'Nova Crida Nacional a ERC', els militants republicans reclamen una candidatura "àmplia i unitària" per a les eleccions europees que simbolitzi una renovada unitat independentista, reivindiquen la "vigència de l'1-O i la república proclamada", la mobilització popular i unilateralitat, exigeixen fixar condicions de negociació "mínimes" com la bilateralitat i que el Consell per la República esdevingui un "veritable govern a l'exili". Entre els primers signants, l'alcalde de Montblanc, Pep Andreu; el regidor de Girona, Martí Terés i l'exdiputat a Madrid i editor del digital 'larepublica.cat', Joan Puig.


 

Els impulsors d'aquesta 'Nova Crida Nacional a ERC', que citen la Crida Nacional a ERC de 1986 per "retornar Esquerra al tremp i a la confiança popular", plantegen la unitat independentista amb una planificació "a curt i mitjà termini" en comptes de basada en acords puntuals. És en aquest sentit que demanen que hi hagi una llista unitària a les europees i una "coordinació clara i contundent" dels diputats del PDeCAT i ERC a Madrid "sense descartar una retirada del diputats com a mesura de pressió". També exigeixen recuperar la unitat d'acció al Parlament per assegurar "una acció de govern que impulsi la implementació de la República" i prioritzar als municipis una "unitat d'acció" per assegurar alcaldies.


 

El plenari del Parlament Europeu a Estrasburg
El plenari del Parlament Europeu a Estrasburg | ACN

 

En un segon bloc reclamen la "vigència de l'1-O i de la república proclamada" i, al manifest, avisen: " No tenir com a objectiu prioritari implementar la República Catalana quan es té la majoria social i parlamentària seria una renúncia inadmissible al mandat democràtic assumit pel Govern". També veuen cabdal la mobilització popular i la unilateralitat, una via que es va "avalar" a la ponència política de la darrera conferència nacional dels republicans abans de l'estiu. "Com acceptarà l’Estat espanyol cap solució política sobre el repte català si no es troba pressionat per la majoria del poble i pels seus legítims representants?", es pregunten. 

 

En quart lloc, consideren també que cal fixar la bilateralitat i la igualtat com a condició per les negociacions en bloc amb l'Estat. I "sense presos polítics que fan d'ostatges". Finalment, volen convertir el Consell per la República en un "veritable govern a l'exili", que funcioni com a "institució referencial". Consideren que és "més lliure" que la Generalitat i que hauria d'actuar coordinat amb la "resistència a l'interior". Entre els 40 signants inicials, també hi ha Miquel Bofill, exsenador d'ERC; l'alcalde de Cantallops, Joan Sabartés; i Enric Pujol, membre de l'IEC. 

Comentaris
Angelblau
Unitat. Unitat. Unitat
Dreta especuladora.
Doncs que es facin de CDC. La dreta post convergent fa mans i mànigues per continuar en el poder.
Crida siiiiiiiiiii
La CRIDA si pot afegir tothom .... i ara és el mès recomanable , nous aires que ens haurien de portar a bons ports . Que un cop aconseguit no és perpetues mes del compte . Els partits hem vist què el que fan es encatllar els objectius que el poble demana. Esquerres , dretes , centres , etcccc..... anar si anem junts serem sempre mes forts . L’ UNIÓ FA LA FORÇA és així .
lector_333
Fa uns dies que en Tardà està calladet doncs devia saber que es preparava aquest petit cop d'estat. Al qüestió es que han vist les enquestes i han escoltat el carrer i el que han vist no es el que en la seva supèrbia s'imaginaven.
Edgar
A veure si deixen de parlar de dretes i d'esquerres, de que hem de seguir eixamplant més la base (fins quan?)... tots units fins la República.
capsigrany
per apuntar-se a la nova convergencia no calia esperar tant. Ara això de la crida es una olla de grill que com que no saben ni es posen d'acord de com anar-hi, només parlent d'unitat i ells son els primers que no en tenen. Es una aposta perillosa, us explotarà a la cara.
Jastabé
Bravo, per aquest iniciativa ! Ara cal veure si els que "tallen el bacallà" dins el partit us fan cas (???)
Ramon
Qui vulgui sobreviure políticament, millor que no trigui gaire a abandonar les sigles ERC.
LSO
Sorpresa!!!! queda gente lúcida y decente en ERC, no me lo esperaba, los daba a todos por muertos políticamente.
Genís
Bravo per la unitat. Units guanyarem. Visca la República, visca la independència.
Jordi
I a les municipals? Regalem els indepes la capital catalana a ciudadanos emmascarats amb el gavatxo Valls? Ho canvieu ràpidament d’estrategia o estarem mes perduts l’any que ve, que actualment! Hem de fer que Junqueras faci un pas al costat i tarda i Rufian a pastar fang! Les enquestes cuinades e interessades ens enganyen molt, i tots ho sabem!
Marta R.
Cal apartar i com mes aviat millor tota la direcció d’ERC, que es l’autentica culpable i responsable del que passa al partit! No es pot dirigir un partit des-de la presó! Ho sento, però algú ho tenia que dir! Oi Joan Tarda? Que els vostres odis no us facin traïdors! Si es que ja ho sou? Junqueras fes un pas al costat per dignitat i coherència!
Enric
Sector critic,a ERC,no feu riure, no hi ha sector critic,si ets critic tens les portes obertes .
joanr
Ja fa temps que crec que els dirigents d'ERC han perdut el nord . Estic segur que la militància no està d'acord amb la política de submissió a la llei espanyola que està fent ni al trencament de la unitat independentista, ni a l'abandó de la uniteralitat... Cal un congrés o una assemblea de tots els militants amb poder decisori.
Miquel
ERC te un problema! Els independentistes tenim un problema! Catalunya te un gran problema! Aquest problema es diu Junqueras!
Maria Teresa
Ja era hora que algú d'ERC demanés unitat a l'independentisme; però no només ERC ha de fer tot el que faci falta per anar tots a una.També s'han de posar les piles CUP i PDECAT, JxC i tots els independentistes. Ha d'actuar amb unitat d'acció i presentar una única llista independentista a totes les convocatòries electorals. És bàsic anar tots a una si es vol aconseguir l'èxit. Força i endavant!

envia el comentari