El secretari general de l'ONU i el de l'OCDE exalten la democràcia espanyola en un vídeo

Personalitats del món de la política, la cultura i l'empresa destaquen les bondats de l'Estat en el 40 aniversari de la Constitució
António Guterres
António Guterres | Europa Press

El secretari general de l'ONU, Antonio Guterres, el de l'OCDE, José Ángel Gurría, o el comissionat europeu per als Assumptes Econòmics i Financers de la UE, Pierre Moscovici, són alguns dels protagonistes d'un vídeo que s'ha presentat avui en què s'exalta la democràcia espanyola en el marc del 40 aniversari de la Constitució. El vídeo es titula 'This is the real Spain' ('Aquesta és l'Espanya real'), i l'ha presentat la secretària d'Estat de l'Espanya Global, Irene Lozano, a l'Auditori CaixaForum Madrid. La peça audiovisual, de dos minuts, repassa a través de la veu dels protagonistes fets destacats de la història recent espanyola que consideren d'èxit, com ara la transició o els quaranta anys posteriors, "el període més llarg de pau, progrés i coexistència democràtica", segons apunta Fuencisla Clemares, directora general de Google per a Espanya i Portugal.

 

 

També hi apareixen altres personatges destacats com el periodista Iñaki Gabilondo, que afirma que sap distingir entre el que és una democràcia i el que no ho és, i que Espanya ho és; el xef de dues estrelles Michelin José Andrés, que destaca que Espanya és "inclusió" i "diversitat", o la directora de cinema Isabel Coixet.

 

El vídeo forma part d'una campanya dirigida a l'estranger per explicar "com és Espanya en realitat", ha manifestat la secretària d'Estat de l'Espanya Global, òrgan depenent del Ministeri d'Afers Exteriors encapçalat pel ministre Josep Borrell. 

 

També ha recordat que hi ha qui "vol aixecar fronteres i murs, entre els països i dins dels països, servint-se de mentides, reinterpretacions i notícies falsejades". En contraposició, Lozano ha descrit Espanya com "una democràcia plena, lliure, confiable, pacífica i tolerant".Comentaris
Jésus
Si la democràcia española fos autèntica no caldria buscar defenses. No veig pas que ningú surti al defensar la democràcia americana o britànica.
quan han costat aquestes declaracions?
ñ paga favors, tapa boques, premia , etc.....hi ha pocs escrúpuls i molts poca vergonyes q veuen una manera d cobrar...poc saben q ñ no cumpleix cap tracte
fideli
quant els hi han pagat? i com?
Zas en toda la boca.
Todo el mundo pasa de miserables golpistas, sólo son delincuentes políticos.
Fat Boy
Doncs si Espanya es tant l'hostia perque el Guterres aquest no convenc els portuguesos de tornar a ser una provincia espanyola?. I el Moscovici?. De la Lliga Comunista Revolucionaria a los Coros y Danzas del neofranquisme coronat. Igual que el Durao Barroso, ex Movimento Revolucionario do Partido do Proletariado maoista. Qui no vegi que son uns gangsters, que vagi a cal Cottet.
Aunque la mona se vista de seda, mona se queda!
L'estat democràtic est demostra amb fets, no videos de propaganda, com el Nodo en l'època franquista. Quins son els fets? Hi ha o no presos politics? Hi ha o no gent atonyinada per la policia per expressar la seva opinio? En tot cas deuen estar ben nerviosos per a necessitar fer aixo. I en la seva propia llengua: "Dime de qué hablas y dime de qué careces"
Capelladí
Ja posats que exalting les democràcies d'Arabia Saudita I del Marroc, a no que són monarquies absolutistes I autoritària, vaja com a Escanya al cap I a la fi.
Josep el rebel
Constitució neofranquista = democràcia neofranquista.= amb partits franquistes=fundacions franquistes=impunitat dels feixistes, etc.
Ens volen fer combregar amb rodes de molí
Si la democracia ñ es pot exaltar, es que no queda conciencia en aquest món.
ganxó
Apa comencen a preparar títols "Honoris Causa". Pero primer haurem d'inventar Universitats que les atorguin. A més d'espanyolets, cecs i tontos.
Vilatà
Quan una democracia es defineix com, "nuestra democracia" o "la democracia española" només vol dir que no es una DEMOCRACIA, i si hi ha cap dupte recordem la "democracia orgánica".
Roure
Tenim una democràcia tan consolidada, que encara tenim morts a les cunetes i foses comuns que no es poden obrir per què despertem l'odi a la nostra societat. I així avuy encara ni han molts que no sabem on està el pare o l'avi. I parlen de democràcia consolidada No feu riure
O no s,enteren de que va la pelicula ,o són més faxas que els franquistas i borbons
Que li ha pagat el Borrell? Unes vacances a Benidorm? Amb els del imserso?
Jordi Cerdanyola
Europa i el Món sencer (ep, no el vostre diari), cada cop més cecs al feixisme galopant. España també, és clar. En lloc de vetllar per les Llibertats, opten per la repressió i potencien l'amenaça i la violència.
Galego en Berlín
Apunto de la suspensión de pagos y gastando lo que no tienen en favores. Los estertores del régimen están saliendo caros.
miquel
Com es nota que no la pateixen!!!!!!!
Pura propaganda que paguem tots
Espanya és un país de merda.
Valents
veniu aqui i dieu que sou catalans, ja veureu que maca que es aquesta constitucio. Per començar ja no podreu parlar el vostre idima, oi que us agradara molt?
Valents
veniu aqui i dieu que sou catalans, ja veureu que maca que es aquesta constitucio. Per començar ja no podreu parlar el vostre idima, oi que us agradara molt?
dime de que presumes......
Cuanto nos ha costado el favor.....porque, si fuera tan buena se vería , y no haria falta pregonarlo a los 4 vientos

envia el comentari