SCC demana que es constitueixi un Govern "ràpid" i que "governi per tothom"

Respecta la decisió del TEDH però defensa que no cal cremar la fotografia de ningú per reivindicar uns objectius polítics
El president de Societat Civil Catalana, José Rosiñol; i el vicepresident, Álex Ramos
El president de Societat Civil Catalana, José Rosiñol; i el vicepresident, Álex Ramos | ACN

El president de Societat Civil Catalana (SCC), José Rosiñol, ha demanat aquest dimarts des de Lleida que es constitueixi un Govern ràpid i que sigui un govern just que governi per tothom i ha afegit que vol un candidat a la Generalitat que "no sigui protagonista del que ha succeït a Catalunya" i que entengui que es faci política dins de la llei. Pel que fa a la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) que diu que no veu incitació a l'odi en la crema de fotos de Joan Carles I i Sofia a la plaça del Vi de Girona per part de dos joves el 13 de setembre de 2007, Rosiñol ha dit que respecta la decisió del TEDH però que "no cal cremar la fotografia de ningú per reivindicar els teus objectius polítics". Ho ha dit després d'una reunió amb l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, en el marc d'un seguit de reunions en ajuntaments de tot Catalunya, en què han convidat l'alcalde i els regidors a les manifestacions que SCC ha convocat a Madrid (17 de març) per mostrar que Espanya és diversa i a Barcelona (18 de març), que transcorrerà des de Colom fins a l'estació de França "per fer una crida al seny i a la convivència".


Pel que fa a Jordi Sánchez com a candidat a la Generalitat, Rosiñol considera que no seria adient perquè Sánchez "és protagonista d'aquesta fractura social a Catalunya i d'acostar-nos al precipici on ens ha portat Puigdemont". Des de SCC demanen un candidat, "el que sigui", "que pugui ser-ho i que entengui que es pugui fer política dins de la llei perquè tot el que sigui fora de la llei és populisme". "Sánchez ens sembla una cosa extemporània i seguir donant voltes a la roda per no sortir d'aquest atzucac", ha afegit.
 

Rosiñol ha insistit que s'ha de constituir un govern "el més ràpid possible" i un govern que governi per "tothom". "No podem estar pensant que estem en un procés interruptus o que tenim una república inexistent o que volen fer una assemblea de càrrecs independentistes a Brussel·les" ha dit i ha lamentat que es continuï amb aquest relat que "no porta enlloc". "Només on ens va portar el 6 i 7 de setembre que és a la confrontació i a estar fora del marc legal". 
 


Respecta la decisió del TEDH però demana "serenitat"
 

Sobre la decisió del TEDH, Rosiñol ha assegurat respectar-la perquè creuen profundament, ha dit, en la divisió de poders. És per això que "acceptem les resolucions de qualsevol tribunal de justícia". És cert però, ha afegit que la dinàmica de cremar fotografies i banderes no només a Espanya sinó també a d'altres països, "no ens agrada". "Creiem que cal ser respectuosos amb els símbols de tothom, amb aquells que ens agraden i amb aquells que no". Rosiñol ha fet una crida a la "serenitat" i ha dit que "no cal cremar la fotografia de ningú per reivindicar els teus objectius polítics".
Comentaris
Karlus
Fora feixistes
Joan Pere
Aviam, qui son aquests? Quants diputats tenen? A, cap!! dons que hi foten cada dia sortint als mitjans.
Puigdemont
Si pot ésser ràpid, amb garanties, Puigdemont, Ja, ara mateix a qué espereu
Jordi
Aviam: qualsevol govern governa per tothom pel sol d'exercir. Una altra cosa és governar al gust de tothom, cosa realment excepcional. Sou uns pesats amb aquesta cantarella mentidera.
Armand Molina
Ostres! Com ERC,quina coincidencia.
Armand molina
Ostres! Com ERC, com pot se què puguin coincidí.
Qyue governi per tothom...
Com Rajoy?
Pitu Serrà
Que ens importa el que pensa una entitat de menys de 100 socis i que no representa a ningú !!. Això es noticiable? Esteu fent un flac favor a la democràcia, donant-lis tanta rellevància. No hi ha res mes important de que parlar ?. Pareu de fer-lis el joc, que es el que busquen, si vos plau !!
Pere
M'acabo de tirar un pet, no és notícia?? Doncs això tampoc, ha de desaparèixer com a notícia, no parleu pas d'altres psiquiàtrics
Quans diputats teniu?
A quina societat representeu? On és la "majoria silenciosa"? Aneu a cagar
Ferragut
Que volen aquesta gent tant ufana i tant superba ? Gentussa - Xusma - Purria - Ni civil ni catalana
I
DoncS jo que pinto tant com vosaltres demano que pareu de ser tant fatxes. Que em fareu cas? Doncs apa a tenir paciència, tindrem govern i independentista quan ens vagi bé.
Vividors paràsits ,això és lo que sobre a la nostre terra
Ramon
Que cabrons, diuen el mateix que ERC!!!
Pusst Galore
Tots 70?
Trempat
Que ho demanin en sessió parlamentaria. Quants diputats tenen aquests . . . . .?
josep
Igual que fa rajoy oi, apa que teniu 4 diputats
Marta Lasalas
Em sembla que publicar això desprestigia un diari digital que esmena una entitat amb 4 socis. Crec que hi han entitats més importants i ni les esmeneu.
Pepe
Pues que el Estado español acepte los resultados electorales y permita la investidura del candidato propuesto. Así de sencillo, mientras tanto a joderse amic Millo!

envia el comentari