El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
SCC avisa que prepara una gran mobilització contra “el tsunami de ruptura”
  • CA

El president de Societat Civil Catalana (SCC), Fernando Sánchez Costa, ha avisat aquest dimecres que l’entitat està preparant una gran mobilització que farà si “el secessionisme torna a desafiar l’estat de dret”.

Ho ha dit en una roda de premsa, en la qual ha avisat del “tsunami de ruptura” que, segons ell, l’independentisme vol impulsar després de la sentència del judici de l’1-O al Tribunal Suprem (TS).

“Ara mateix necessitem serenitat per construir un futur en el qual hi capiguem tots”, ha sostingut, i ha criticat que la meitat dels ciutadans no se senten representats per les institucions catalanes, segons ell.

Sánchez Costa ha acusat el president de la Generalitat, Quim Torra, de ser el responsable de la “confrontació social que es viu a Catalunya”, i ha afirmat que actua al marge del Parlament.

Per això, ha descrit Torra com el “Boris Johnson català”, en referència al primer ministre britànic, i ha retret que el Govern hagi aprovat només una llei durant aquesta legislatura.

En aquest sentit, ha demanat a l’Executiu català que se centri a impulsar projectes per millorar la vida dels catalans i, “si no n’és capaç, que convoqui eleccions tan aviat com sigui possible”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa