El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Saura: “El veto triomfarà!”
  • CA

El reelegit president d’ICV, Joan Saura, ha anunciat avui una darrera mesura com a resposta al “segon incompliment greu” del govern central respecte la data per fixar el nou model de finançament de Catalunya. El dia que s’ha superat el termini de tres mesos acordat entre Saura i la vicepresidenta del govern espanyol, Maria Teresa Fernandez de la Vega, per presentar un nou model de finançament, el president d’ICV ha anunciat que el seu partit vetarà al Senat els pressupostos presentats pel PSOE.

Saura ha assegurat que si el govern de José Luis Rodriguez Zapatero no presenta un acord sobre finançament les “conseqüències seran fatals” i s’ha mostrat convençut que “el veto triomfarà”. A més, ha remarcat el caràcter insòlit d’aquest, assegurant que “mai s’havia plantejat un veto a uns pressupostos”. “Finalment tindrem un acord digne” però “hem de tenir en compte que les negociacions avancen molt lentament i amb moltes dificultats”, ha subratllat Saura. Encara, però, “hi ha una prorroga d’un mes” fins el 1 de gener de 2009 per arribar a un acord, s’ha afanyat a remarcar el president d’Iniciativa.

Saura, que s’ha mostrat “satisfet” pels resultats de les votacions en les primàries d’Iniciativa d’aquest cap de setmana i ha tret importància a l’augment del vot en blanc, ha tornat a destacar que “ens mantindrem en contra d’uns pressupostos superats per la mateixa realitat i que deixen palès la manca de voluntat política del govern central amb Catalunya”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa