Sassoli avisa als 27 que la UE “no es pot permetre” ajornar el pla de recuperació

El president de l'Eurocambra alerta de "tempestes financeres" que poden "amenaçar" les finances dels estats

El president de l’Eurocambra, David Sassoli, ha avisat aquest divendres als estats que la Unió Europea (UE) “no es pot permetre” ajornar el pla de recuperació. “Seria una derrota per a tots“, ha dit Sassoli en una roda de premsa després de la seva intervenció en la cimera que reuneix els líders de la UE a Brussel·les per negociar el pla per rellançar l’economia després de la crisi causada per la covid-19. El president de l’Eurocambra ha avisat als 27 que “tenen una gran responsabilitat davant l’opinió pública” i els ha reclamat tancar un acord durant la trobada per poder començar ja la negociació amb l’Eurocambra, que ha d’aprovar el pla.

Les previsions són negatives. Poden venir vertaderes tempestes finances que amenacin les finances públiques de tots els països. És molt important que hi hagi un acord”, ha dit Sassoli, que ha apuntat que la possibilitat d’acord en la cimera depèn de la voluntat de “diàleg” que hi hagi entre els estats.

A més, el president de l’Eurocambra ha insistit que la governança dels fons europeus ha de “respectar l’arquitectura institucional de la UE” i ha reclamat un calendari “clar” i no “promeses” sobre els recursos propis. “La UE ha de poder finançar-se ella mateixa”, ha dit.

Nou comentari