SAP-FEPOL veu “injusta” i “desproporcionada” la sentència contra Arasa

El sindicat considera que en aquella actuació es va fer un "compliment estricte d'ordres polítiques"

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha qualificat de “totalment injusta i desproporcionada” la sentència de l’Audiència de Barcelona que condemna a dos anys i quatre mesos de presó l’actual cap de l’ARRO a Barcelona, Jordi Arasa, pel desallotjament de l’acampada de plaça Catalunya el maig del 2011. El sindicat s’ha adherit al comunitat fet públic pel Sindicat de Comandaments de Mossos d’Esquadra (SICME), en el qual mostren la seva “indignació” per la sentència. SAP-FEPOL considera que Arasa ha estat condemnat “nou anys després que succeïssin els fets per haver exercit expressament les seves funcions” i sosté que les actuacions d’aquell dia es van fer “en el compliment estricte d’ordres polítiques”.

En un comunicat, SAP-FEPOL ha reconegut “el fracàs de l’operatiu policial” d’aquell dia, però ha remarcat que es van fer en “obediència a unes ordres efectuades pels responsables polítics del moment” i ha condemnat que aquestes “hagin generat unes conseqüències tant lesives a nivell personal” per a l’actual cap dels ARRO a Barcelona. El mateix sindicat ha recordat que el mateix conseller d’Interior del moment “va reconèixer” al Parlament el 2011 que els agents que van actuar en aquell operatiu ho van fer seguint “ordres polítiques”.

El sindicat ha denunciat “la pressió que al llarg del tots aquestes darrers anys ha rebut” Arasa i la “pressió política i mediàtica que sempre s’ha mantingut sobre les actuacions d’ordre públic del cos”. A més, ha afegit que “en cap cas” l’organització “vol arribar a pensar que aquesta sentència ha estat gruid d’una cacera de bruixes”, ja que “de ser així, la pèrdua de confiança que el cos policial tindria sobre les institucions generaria un dany difícilment irreparable”. Després de la sentència de l’Audiència de Barcelona, SAP-FEPOL espera que el Tribunal Suprem revisi i modifiqui la condemna.

SAP-FEPOL ha mostrat el seu “reconeixement” a la tasca d’Arasa “al llarg de la seva trajectòria professional”. “Un reconeixement que és directament proporcional a la indignació que la sentència publicada ha generat en el si de les unitats policials que estan sota les seves ordres”, ha afegit. El sindicat ha reblat que les tasques d’ordre públic “no són fàcils”, i “molt menys” per als Mossos, perquè és un cos “freqüentment i massa sovint utilitzat no per millorar les seves condicions de treball, sinó per generar enfrontament polític, malgrat les mancances sobre les quals sempre han hagut de fer les seves funcions policials”.

Nou comentari