El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Santiago Espot, disposat a ser candidat de Primàries a Espanya
  • CA
El president de Catalunya Acció, Santiago Espot | Jordi Borràs

 

El president de Catalunya Acció, Santiago Espot, està obert a ser el candidat de Primàries a Espanya. Així ho assegura en un article publicat al Món, sota el títol “28-A: Jo no estimo Espanya”, en clara referència a una de les frases pronunciades pel líder d’ERC durant la seva declaració davant del Tribunal Suprem -“He dit moltes vegades que estimo Espanya”, va dir Oriol Junqueras davant del tribunal que el jutja per l’1-O-. En el text, l’activista independentista assenyala que quan hi ha eleccions espanyoles els partits independentistes catalans “sempre van amb una mentalitat resistencialista o de voler influir en la governabilitat espanyola”.

 

Espot lamenta en l’article que “la vocació de les esquerres catalanes a Madrid és esdevenir el dic de contenció de les dretes espanyoles” i que “els Tardà, Rufián i aquella cosa amorfa dEn Comú Podem que seu en algun racó del congrés espanyol, serien feliços només podent canviar la ‘rojigualda’ per la tricolor republicana”, perquè “tots ells estimen Espanya i la seva gent”. Però també té paraules pel PDeCAT: “En aquell hemicicle madrileny hi ha el fills polítics d’en Pujol” i constatat que “tots volen influir a Espanya”. Segons ell, “davant la cita del 28-A, el capteniment de la partitocràcia catalana serà el que acabo de descriure” i avisa que “cada vegada el seu to al congrés espanyol serà més baix, més impotent”. 

 

El president de Catalunya Acció es queixa que “cap d’ells va amb una mentalitat de combatre, fer mal i perjudicar a l’Estat. En definitiva, fotre a Espanya tal com Espanya ens fot a nosaltres”, però, és clar, afegeix, “això no ho poden fer les ‘bones persones’ que reivindica l’independentisme de sagristia. Per tant, ho haurem de fer uns altres”. En aquest sentit, Espot opina que “l’independentisme hauria de poder oferir als seus votants el pròxim 28 d’abril una alternativa electoral sense els tics o els complexos col.laboracionistes”, “una opció disposada a jugar fort i que demostri caràcter i determinació”. “Amb un discurs sense els tics de l’esclau i amb el gest contundent  de qui se sap fer respectar en el terreny de l’enemic”, afegeix.

És en aquest context que es refereix a l’opció de Primàries: “En aquests moments només la iniciativa de Primàries ofereix les mínimes garanties per bastir una candidatura de les característiques que estic descrivint”. I ofereix una raó: “Perquè els homes i les dones que poden gaudir de les condicions indispensables que acabo de descriure, només els podem trobar fora de les rengles dels partits que es presentaran a les eleccions espanyoles”. Alhora que es pregunta si hi han pensat, i si ho faran, Espot assegura que “les oportunitats s’han de saber detectar amb precisió”, “perquè llegir bé políticament una situació favorable requereix una reflexió en profunditat i no deixar-se arrossegar per la primera impressió”.

 

Per a Espot, “sovint els camins del triomf són diferents dels que ens pensàvem”. I conclou l’article proposant-se com a candidat: “Saber-los destriar és també el que denota habilitat política. Si es decideixen a fer-ho, poden comptar amb mi“. 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa