El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Santi Vidal deixa l’escó al Senat “per no ser cap obstacle per al procés”

 

El jutge Santi Vidal ha presentat aquest matí a la direcció d’ERC la renúncia voluntària a l’acta de senador “per tal de no ser un obstacle pel procés”, segons han informat els republicans mitjançant un comunicat. “He fet unes declaracions en un to col·loquial, intentant ser didàctic sobre el procés, però és evident que preses en la seva literalitat, no s’ajusten a la realitat”. “Vull deixar clar que en cap moment he volgut posar en dubte que l’actual Govern actua amb absolut respecte a la legalitat vigent, i que les decisions que es prenguin en cada moment gaudiran de la cobertura legal del Parlament de Catalunya  i la Llei de Transitorietat Jurídica”, ha remarcat Vidal.

Així mateix, el fins ara senador republicà ha demanat que “no es sobredimensionin les paraules que he pronunciat”, i també ha admès que “hauria d’haver contrastat millor les informacions abans”. “Sempre he defensat els drets i les llibertats dels ciutadans de Catalunya, i l’últim que faré és donar excuses al govern de l’Estat per evitar que els catalans puguem votar, això és el més important, i mai ho comprometria”, ha ressaltat. Alhora, ha afegit que “continuaré treballant discretament perquè aquest país sigui just i lliure, sempre ho he fet, i sempre ho continuaré fent”. 
 

Vidal també ha explicat que, per no generar més polèmica, durant les properes setmanes suspendrà la seva agenda pública.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa