Sant Carles de la Ràpita passarà a ser la Ràpita en pocs dies

L’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, al Montsià, ha decidit tirar pel dret i aprovarà en el plenari del pròxim 25 de novembre el canvi de nom oficial del municipi. La població es passarà a dir la Ràpita, l’opció que va guanyar a la consulta però que no va arribar a la quantitat de percentatge del cens -el 20%- que els grups municipals havien establert per a què la consulta fos vinculant i es canviés la denominació. Així, l’equip de govern del municipi assumeix l’opció més votada en la consulta del 12 d’octubre, que va rebre 7 de cada 10 vots.

Els partits de l’oposició del municipi s’han posicionat en contra del canvi de nomenclatura precisament perquè no es va superar el llindar que s’havia marcat quan es va aprovar fer la consulta. Amb tot, l’alcalde Josep Caparrós ha decidit tirar endavant la modificació. Creu que l’equip de govern d’ERC que ell lidera té majoria i, per tant, considera que defensa la legitimitat del procés democràtic i del resultat. En el dia que fa un mes que es va fer la consulta, Caparrós ha assegurat que ha arribat el moment que els regidors de l’Ajuntament es posicionin sobre el resultat de la votació.

L’alcalde ha tornat a defensar la legitimitat dels resultats del procés participatiu. “El govern municipal ha decidit portar l’expedient al proper ple perquè és l’òrgan competent per prendre aquesta decisió, després de la reflexió pertinent i adequada, és necessari que els regidors ens posicionem”, ha manifestat.

El batlle ha recordat que 7 de cada 10 votants van optar per l’opció de la Ràpita i que la participació gairebé va arribar al 30% del cens ampliat. “Per tant, el resultat queda legitimitat i reforçat perquè ara siguin els regidors qui prenguin la determinació d’acabar resolent aquesta qüestió que fa moltes dècades que existeix”, ha afegit Caparrós.

Comentaris

  afm Novembre 12, 2021 | 17:45
  la majoria de gent que vota decideix a tot arreu. Torna la Ràpita! salut
  ERC, democràcia a la Franco Novembre 12, 2021 | 18:06
  Aquestes són les meves regles, i si no surt el que vull en tinc unes altres.
   Resposta al pallús Novembre 12, 2021 | 23:42
   Si no saps que és una dictadura, millor que t'abstinguis d'escriure collonades.
    Per alliçonar primer cal tenir ètica, miserable cretí Novembre 13, 2021 | 08:46
    Ets un p. imbècil ignorant i estult. Si sabessis alguna cosa de dictadures sabries com van arribar molts dictadors al poder per mitjà d'eleccions democràtiques. Posar unes condicions a un referèndum i després saltar-se-les si no surt com vols és pur totalitarisme. Si el nom de Sant Carles és una imposició franquista es treu i santes pasqües, però aleshores no escenifiquis referèndums populars per cobrir-te i fer veure que és per decisió popular.
    Dictaduro MADURO JUNQUERAS, un perla quinqui , un xarlatan de calces brutesi espanyoles Novembre 13, 2021 | 13:38
    Alcalde antidemocrata de laFERROVIAL.ERC.JUNQUERAS, estraperlo, mata velles i robar con el hermano
  MHP Novembre 12, 2021 | 18:15
  Ara si, això es confrontació inteligent amb l'estat. Ara, democràcia, gens ni mica. Es va votar i va sortir NO canviar el nom. Ja es veu com seria la democràcia de la república catalana, per pixar i no treure ni gota.
   Gervasi Novembre 12, 2021 | 23:51
   Els comentaris del xovinista espanyol MHP, foten pena. És una aixecada de camisa que escrigui que va sortir no canviar el nom, informa't millor. Per una altra banda ja n'estic fart dels que hi posen un "nivell" i un "llindar" a la república catalana, que el seu estat espanyol no compleix, així amb el mateix patró segons ells, Espanya no podria ésser un estat independent. Per començar els estats democràtics no han de col·locar sempre qualificatius "plena", "homologada", "consolidada", "madura"... a la democràcia.
  Gonzalo Novembre 12, 2021 | 18:37
  Ellos mismos dijeron que sino llegaba al 20% del censo electoral, no era vinculante. Y no llegó. Pero lo han convertido en vinculante. A eso se le llama hacerse trampas al solitario. Y que me la suda como se llame ahora ese pueblo de la tractorlandia profunda. Se llame como se llame, seguirá siendo España.
   Pepitogrillo Novembre 12, 2021 | 22:18
   Vete a cascarla por ahí analfabeto facha.
   Gonzalo Novembre 12, 2021 | 23:54
   Transformaremos Madrid en un lidondo y frondoso vergel, Bilbao en una gran fábrica y Barcelona en un inmenso solar.
  Anònim Novembre 12, 2021 | 19:18
  Una bona notícia. Ells sempre han dit La Ràpita.
  Tano Novembre 12, 2021 | 19:30
  Jo que m'alegro. Els noms imposats pel franquisme, tenen de ser abolits ja.
   Gonzalo Novembre 13, 2021 | 09:03
   A mediados del siglo XVIII, el rey Carlos III ordenó la construcción de un puerto en la zona del Delta del Ebro, así como la de un importante núcleo urbano en la villa pesquera de la Rápita. En su honor, el lugar recibiría el nombre de San Carlos de la Rápita. Anda,analfabeto, vete a la biblioteca e infórmate mejor. Nombre impuesto por el franquismo. que atrevida es la ignorancia.
    Pepitogrillo Novembre 13, 2021 | 11:59
    Yo no hago caso de imbéciles y analfabetos carpetovetónicos como tu. Anda vete hacer la ma.
    EL MÉS RUC FA RELLOTGES DE FUSTA... Novembre 13, 2021 | 12:59
    Gonzalo, supongo que en siglo XVIII había tanta democracia como la que había durante el franquismo (bueno quizás para ti la democracia organica sí era democracia). La misma democracia mediante la cual se aprobó el Decreto de Nueva Planta en 1716 mediante el cual se abolían "Les Constitucions i altres drets del Principat de Catalunya". Prueba a buscar en esa biblioteca algun libro que hable sobre "El Imperalismo y colonialismo como fundamentos de la Monarquía Hispánica y el régimen fascistoide franquista".
    Ampostí Novembre 13, 2021 | 13:01
    El xovinista espanyol ximplet obvia i amaga que el 1937en aquest municipi hom canvià el nom pel de la Ràpita dels Alfacs... Franco tornà a imposar St Carles, i doncs, sí és un nom imposat pel franquisme, com ha escrit un comentarista. En Gonzalooh és un xovinista i un ignorant i es fa l'atrevit.
     Ampostí Novembre 13, 2021 | 13:23
     Volia dir, Franco imposà "San Carlos".
    Tenim memòria Novembre 13, 2021 | 13:33
    Franco imposà San Carlos i el 1939 canvià el nom oficial de la Ràpita dels Alfacs des de l'any 1937, per la qual cosa és obvi que el franquisme imposà el nom que ha mantingut fins el 2021. Jo també me n'alegro que aquest municipi recuperi el seu nom i renunciï a l'imposat pels borbons i després encara per Franco, encara que sigui tant tard.
   Una cosa no treu l'altra Novembre 13, 2021 | 09:28
   Doncs fem-ho amb valentia, sense esperpents de referèndums i mínims que després s'han de menjar.
   La Ràpita dels Alfacs Novembre 13, 2021 | 13:08
   És així un nom reimposat pel franquisme, de de l'any 1937 ja tenia el nom oficial de la Ràpita dels Alfacs.
  JordiT Novembre 12, 2021 | 23:01
  Ajajajaja sempre vaig dir que no calia una consulta. Podien anar pel dret, pel dret de tenir més regidors. La consulta va fracassar i a més segurament anirien a votar els palmeros i ara donde dije digo digo Diego demostra'n la voluntat democràtica d'aquestes personatges. Sabia que aixo passaria
  Cal dir-ho Novembre 13, 2021 | 00:01
  Al Montsià, als Ports, a l'Alt Maestrat i al Baix Ebre, sempre n'hem dir la Ràpita i rapitencs, per la qual cosa s'oficialitza una obvietat.
  Son així Novembre 13, 2021 | 00:10
  Hi ha espanyols que intenten "insultar" amb "tractolàndia" i altres collonades de collita xovinista espanyola. Son els mateixos espanyols que accepten. toleren i veuen bé que la seva capital, Madrid, centrifugui demogràficament i econòmica i buidi el seu entorn, allò que ara en diuen Espanya "vaciada" i oblidada, però Déu ens en guard que en facis alguna brometa sobre la situació espanyola. Els cínics xovinistes espanyols, no son més babaus i barruts perquè no s'entrenen prou.
   Gonzalo Novembre 13, 2021 | 08:57
   Lo de ñordo es una muestra de simpatía, verdad?
  Moncho Novembre 13, 2021 | 00:27
  Visca la Ràpita ara i sempre
  Solo imaginaros si se hace una “republiqueta”.. Novembre 13, 2021 | 06:30
  Os imagináis, Xenófobos Populistas Catalanes y los que no lo sois / somos, que hubiera pasado / que pasaría si realmente Catalunya fuera independiente?? Que como en Sep17, como este ejemplo, como todo lo que hacen, esto sería un auténtico Régimen. Harían lo que siempre les fuera mejor camuflándolo de democracia. En Sep17 ya lo hicieron, aprobaron leyes de desconexión con la Ley Vigente. Ahora las normas ( que son como las leyes que nos damos todos ) se las saltan camuflándolo de Democracia y no se que historia típica del Populismo Xenófobo Catalán. En fin Xenófobos.. pensar que realmente estáis haciendo ..
   Al monèrquic borbònic que supura odi espanyol Novembre 13, 2021 | 12:53
   Quina imaginació des del xovinisme espanyol. Estan com una cabra.
    Para que veas la incultura y la ignorancia del movimiento.. Novembre 13, 2021 | 13:18
    Tú sabes que el mayor ejemplo de “Xovinismo” es el Pelo mocho. Busca en internet que significa Xonivista y verás que encaja perfectamente en el perfil de Puigdemont, ignorante.. quien te ha dicho que yo esté a favor de La Corona? Pues lo dicho, ni idea.. no soy monarquico tampoco. Ves, solo os movéis con populismos que ( como se ve en el caso del “xovinismo” ) dais más pena que otra cosa. El Movimento Xenófobo Populista Catalán debería también añadir a sus siglas Ignorante..
  arvama Novembre 13, 2021 | 11:41
  Gonzalo la Rapita nunca ha sido ni es ni sera erpaña, en todo caso colonia de Erpaña facha.
  SinChan Novembre 13, 2021 | 11:56
  Creación de un nuevo término que llamaremos "referendum tipus Catalunya" Votaremos democráticamente pero salga lo que salga haré lo que me salga de los huev.... S
   @Sicham Novembre 13, 2021 | 13:19
   Xeic ! Un xovinista espanyol intentant donar-nos lliçons de democràcia i d'ous. N'hi ha per llogar-hi cadires. Algú li ha d'explicar que vol dir que els vots SÍ sumin més que els no. Aquesta mena d'individus son els pesats que diuen tothora que el PP o el parit de Rivera ha de governar en municipis o altres estaments, perquè han "guanyat"... però sense poder tenir ni aconseguir cap majoria més un dels vots ( o majoria simple) dels regidors o de diputats. Sempre amb mitges veritats... a veure si els hi cola i poden aixecar la camisa a algú. Foten molta pena.
  Ampostí Novembre 13, 2021 | 13:05
  Tenim memòria. El xovinista espanyol ximplet obvia i amaga que el 1937 en aquest municipi hom canvià el nom pel de la Ràpita dels Alfacs... Franco tornà a imposar St Carles, i doncs, sí és un nom imposat pel franquisme, com ha escrit un comentarista. En Gonzalooh és un xovinista i un ignorant i es fa l'atrevit. Així doncs heu de saber que l'any 1937 ja havia recuperat el nom. La transició (del franquisme a la "democràcia" ) ja fa 43 anys que els espanyols la varen començar i encara no l'han acabada, ho heu de recordar.
  Cal dir-ho Novembre 13, 2021 | 13:48
  Al segle XVIII el borbó d'aleshores anomenat Carles va voler fer d'un petit port de pescadors anomenat la Ràpita (és a dir, torre defensiva) una gran "ciutat" portuària, així començà a fer construir edificis oficials, encara avui a mig fer, un canal navegable tampoc reeixit... els diferents projectes previstos i començats per la monarquia borbònica no van reeixir, ni van acabar-los mai, un cas típic de pressupost no acomplit, us sona ? Per la qual cosa ja n'era l'hora de retornar el nom aquest municipi del Montsià, també vigent del 1937 al 1939.
  Fem del sud, ancestrals Novembre 13, 2021 | 17:24
  A qui collons interessa com es diu aquesta merda de aldea?

Nou comentari