Sanchis liquida l’enquesta a peu d’urna de TV3

El cost, 70.000 euros, i la poca fiabilitat dels resultats que oferien, han fet que la direcció hagi suprimit un dels moments més esperats de la jornada electoral
El sondeig de TV3 del 27S
El sondeig de TV3 del 27S | Tv3

La jornada electoral del 21D serà anòmala per diverses raons. Seran les primeres eleccions convocades per Madrid i no des del Palau de la Generalitat. També seran eleccions desiguals amb presos polítics, amb un debat a TV3 en què dos dels candidats no hi van poder participar, un per estar empresonat i l’altre a la presó i, per primera vegada, també sense sondeig a peu d’urna. El director de TV3, Vicent Sanchis, ha decidit liquidar la històrica enquesta que la cadena pública catalana oferia, com un ritual, a les 20.00h, just quan tancaven els col·legis electorals. Fonts de TV3 han explicat a El Món que “la decisió s’ha pres en un context d’escassetat de recursos econòmics, però també per sentit comú, perquè darrerament el sondeig no l’encertava gens”. Evidentment, un biaix tan important entre el sondeig i les resultats finals acabava perjudicant la imatge de la televisió. La despesa associada ha estat clar perquè TV3 hagi pres la decisió. Tal i com ha pogut saber aquest diari, l’enquesta a peu d’urna per al 21D costava 70.000 euros, una xifra que Vicent Sanchis ha considerat inassumible.


Sondeig del 26J, que va fer Sigma Dos i que va fallar estrepitosament
Sondeig del 26J, que va fer Sigma Dos i que va fallar estrepitosament | TV3

Tradicionalment, TV3 compartia despeses amb altres televisions públiques associades a la FORTA, la xarxa de televisions autonòmiques, i també amb TVE. Però l’ens públic espanyol també ha refusat participar en el finançament del sondeig, adduint raons econòmiques. Ara bé, la decisió està també condicionada, com han explicat fonts de la televisió catalana, per la poca fiabilitat dels darrers sondeigs. El cas més exagerat és de les eleccions del 26J, en què un sondeig de Sigma Dos va estar molt allunyat dels resultats reals. Va vaticinar un sorpasso d’Units Podem al PSOE, i li donava entre 91 i 95 escons. Finalment, els de Pablo Iglesias en van treure 71. Aquell sondeig va costar més de 330.000 euros i va deixar en ridícul les cadenes de televisió, fins al punt que TV3 va demanar aplicar una clàusula del contracte per no pagar els 42.000 euros que li corresponien com a part beneficiària de l'enquesta a peu d'urna. 

Comentaris
Llibertat Presoners poítics
Ben fet, per uns minuts, ens podem esperar a tenir els resultats oficials. Ànims! Voteu partits que defensin la república!
Visca la terra
"un per estar empresonat i l’altre a la presó" On dieu presó hauríeu de dir "exili".
república catalana 1 - putaspaña 0
John Smith
Molt ben fet. Fallaven més que una "escopeta de feria".
....aquest Sanchis
L'heuriem de engarjolar per alguna cosa. Potser la Ley de Vagos y Maleantes se l'hi podria aplicar o algu així
El meu sondeig
Una merda que val 330.000€. Ho dic totalment de franc.
Món Foll
Em sembla una irresponsabilitat no fer aquesta enquesta a peu d'urna, es l'enquesta que ja estat sempre la mes fiable, el 26J el que molt possiblement va haver-hi, va ser una manipulació dels resultats a mitjançant Indra, que es va adjudicar el recompte amb una rebaixa molt sospitosa, casualment Indra, aquest cop escollit a dit comptarà els del 21D, caient la que està caient, em sembla molt vanal l'argument que en fa tv3

envia el comentari