El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sanchis i Gordillo defensen la seva innocència davant de la jutgessa
  • CA

 

El director de TV3, Vicent Sanchis, i el de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, han declarat aquest divendres davant la jutgessa del Jutjat Número 13 de Barcelona com a investigats pels anuncis del referèndum de l’1 d’octubre del 2017. En sortir de la declaració, només Sanchis s’ha dirigit a la premsa per a fer una “bona” valoració de la “ràpida” compareixença davant de la jutgessa. Sanchis ha explicat que ha respost a les preguntes de la Fiscalia i a les de la seva advocada, Olga Tubau. En canvi, ha optat per no contestar les preguntes de “l’acusació dita popular” que exerceix el partit d’extrema dreta Vox, ha dit.

 

El director de TV3 no ha respost a Vox perquè opina que l’acusació particular seria el cas d’algú que “se sentís perjudicat directament per un acte que hagués pogut fer” ell mateix. “Però una acusació popular —ha precisat— és una figura que no acabo d’entendre i considero que, dins de l’actual ordre jurídic espanyol, tal i com està plantejat, és una anomalia i, per tant, a mi no m’agrada respondre a anomalies”.

 

Respecte a la declaració, Sanchis ha comentat que espera que “hagi estat aclaridora”. El director, que no ha volgut estendre’s en detalls, ha afegit que a ell li fa l’efecte que “no hi va haver desobediència” en l’emissió de l’anunci del referèndum. “És el que he explicat i no ha calgut presentar cap document, només teníem una acusació per desobediència i no per cap altre càrrec”, ha assegurat.

 

Saül Gordillo i Carles Monguilod
Saül Gordillo i Carles Monguilod | CRISTÓBAL CASTRO

 

Sanchis ha insistit en la seva “innocència” i ha manifestat que, en base a la “pròpia experiència”, no hi va haver desobediència en els fets investigats. I en aquest sentit ha afegit: “Hi ha un citació, una sèrie de documents que t’indicaven el que havies de fer i el que no havies de fer i, com tot a la vida, són interpretables i jo interpreto això”.

 

El director de la televisió pública ha arribat acompanyat de la directora de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, que ja va ser interrogada pels mateixos anuncis. A la Ciutat de la Justícia ha vingut a donar mostres de suport als investigats el vicepresident de la Mesa del Parlament, Josep Costa.

 

Sanchis ha reiterat haver sortit de la declaració “amb la sensació” d’haver-se convençut a ell mateix, fet que considera que és “important” , i espera que la Fiscalia hagi quedat també convençuda. “Els que estàvem allí dins érem gent molt raonable”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa