El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sanchis sobre el documental ‘El cas Rosell’: “Jo no l’hauria emès”
  • CA

“Li sembla correcte que s’hagi retallat un element informatiu que tenia interès –el cas FIFA gate, en què hi hauria la implicació de Mediapro-, i que ha fet que el director i guionista no hagi volgut signar la informació? I per què el retard en l’emissió?” Són preguntes que ha rebut el director de TV3, Vicent Sanchis, a la comissió de control de la CCMA, per part del PSC, els Comuns i Cs. 

“No he retallat res, senzillament no hauria emès aquest documental”. Així de clar ha estat el director de TV3, que ha convidat els diputats que li han preguntat a parlar en una altra comissió sobre els motius pels quals té aquest posicionament. “Si volen un dia els diré per què, les condicions són molt llargues, i fixades també al llibre d’estil, que el documental no compleix. No em poso en l’emissió del reportatge perquè el comitè professional ja ho va fer. I vostès tenen la pre-concepció que hi havia censura per part meva, però el criteri és de la gent que va editar el documental”, ha explicat Sanchis. De fet, algun mitjà digital especulava amb el suport d’ERC a una reprovació a Sanchis per aquesta suposada censura, però no hi ha hagut cap votació i els republicans tampoc no han expressat el seu degrat per la decisió de TV3. 

Sobre els motius pels quals el documental es va emetre al maig i no a l’abril, Sanchis ha aclarit que “es va fer amb retard, sí, perquè a instàncies del seu director va passar al consell professional”, i ha reblat la seva intervenció afirmant que “amb totes les acusacions que s’han fet, resulta que no m’ha trucat ningú, a mi”. 

I sobre la suposada censura per una referència a Mediapro i el FIFA gate, que no és el subjecte del documental, Sanchis s’ha preguntat: “I com és que el senyor Roures –propietari de Mediapro- no apareix al documental?”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa