Sánchez transmet a Rufián que està disposat a reactivar la Comissió Bilateral

Rufián qualifica la democràcia espanyola de "barraca" i adverteix Sánchez que no pot confiar en "l'outlet de la dreta"

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest dimecres al Congrés que busca encaminar el conflicte català per vies “legals i democràtiques” i que està en disposició de posar en marxa de nou la Comissió Bilateral. Ho ha fet en una resposta al portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, que ha afirmat que si les democràcies del món fossin cases, la democràcia espanyola seria “una barraca” on es tapen assassinats com el de Mikel Zabalza o es mantenen empresonats demòcrates per organitzar un referèndum. Rufián ha recordat que ERC té 13 vots i ha preguntat a l’executiu de Sánchez amb qui pensa aprovar les lleis socials. “Amb qui aprovaran una llei de memòria democràtica, amb nosaltres o amb l”outlet de la dreta’?” ha apuntat en referència a Cs.

Tot plegat després que a la sessió de control del Congrés dels Diputats Rufián hagi preguntat a Sánchez sobre les mancances de la democràcia espanyola. El portaveu d’ERC ha recordat el cas Zabalza, però també la vacunació de les infantes, l’arxivament de la causa als militars que parlaven d’afusellar “26 milions de fills de puta” i l’empresonament dels líders independentistes.

“Senyora Calvo, amb qui aprovarà una llei de memòria democràtica, amb nosaltres o amb l’outlet de la dreta? Montero, amb qui aprovarà la llei de fiscalitat? i senyora Rivera, amb qui aprovarà una llei de canvi democràtic?. “Nosaltres no desapareixerem, i la pregunta és que estan fent, però sobretot és que faran per intentar dignificar aquesta barraca“.

En la seva resposta el president espanyol afirmat que la Constitució espanyola és “la memòria de moltes generacions que van morir aquí i a altres parts d’Europa contra el feixisme i la llibertat“. No diguem a això “barraca”, ha recalcat abans d’assegurar que el seu govern treballa per millorar la democràcia espanyola. “Per això estem demanant al PP una reforma dels òrgans constitucionals i de la Constitució per millorar drets i llibertats i encausar conflictes com el català per les vies legals i democràtiques”, ha dit.

Comentaris

  Ricard 17/03/2021 12:58 pm
  L'enèsima mentida d'en Santxes.
  Pere Grau 17/03/2021 11:52 am
  Comisión Bilateral si : Nomes am el Pais Vasco i Navarra.
  Ferran 17/03/2021 11:02 am
  Ahora la Mesa de Dialogo se llama Comisión Bilateral? si tiene el mismo número de reuniones, tiene el éxito garantizado. ... Hay que ver que complicadas son las pajas mentales de los tahures.¡¡¡¡
  Sara 17/03/2021 10:33 am
  No es cansa de fer el ridícul ER?
  Quin riure 17/03/2021 10:28 am
  ERC= son els paguiterus majors, quants mesos fa de lo de la "taula dedialeg" encara deuen haver de fer les potes de la taula, però ells mentrestant anar cobrant nomines de 10.000€ cada mes.

Nou comentari