El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez i Torra es reuniran el 6 de febrer a Barcelona
  • CA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, es reunirà amb el president de la Generalitat, Quim Torra, el sis de febrer a Barcelona, tal i com ha avançat aquest dimarts la portaveu de l’executiu espanyol, Maria Jesús Montero. “Estem convençuts que el diàleg és la clau per resoldre un conflicte que fa massa temps que està enquistat”, ha dit la també ministra d’Hisenda; a més de voler col·locar la trobada entre els dos caps de govern dins d’una roda de reunions que Sánchez vol tenir amb els diversos presidents de les comunitats autònomes.

Montero no ha volgut concretar el lloc exacte on es produirà la reunió, ni si a la trobada també hi assisitran més persones. Preguntada per si Moncloa hi enviarà algun ministre, la protaveu ha insistit que “això ja ho decidirà el president“. “L’important era que es fixés a l’agenda”, ha afirmat, a més de dir que “tenim el repte de trobar solucions als problemes dels catalans i els espanyols“.

En un moment en què la presidència de la Generalitat de Torra està entre les cordes, la ministra d’Hisenda ha recordat que “a dia d’avui ell és el president i no hi ha cap resolució judicial ni norma que hagi dit res contrari a això“, de manera que a hores d’ara Torra és la persona amb qui es reunirà Sánchez.

Montero també ha deixat clar que Moncloa no considera que tota aquesta tensió en la política catalana que s’ha pogut veure aquests darrers dies influeixi en la taula de diàleg que el PSOE va pactar amb ERC per tal de faciltar la investidura de Sánchez. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa