El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez rebutja posar terminis a la taula de diàleg
  • CA

La taula de diàleg semblava que s’havia de desenvolupar dins d’uns terminis que ERC i la CUP van fixar a l’inici de la legislatura. Durant la sessió de control al Senat, Sánchez ha afirmat que no vol posar terminis en la taula de diàleg ja que el procés d’entesa “serà llarg”. El president de l’executiu espanyol ha afirmat que les discrepàncies entre Junts i ERC evidencien que no serà un diàleg ràpid. “Per evitar frustracions cal que no ens posem terminis, i encara menys dos anys, perquè el que ha passat en 10 anys no ho resoldrem en dos anys, ni en tres, ni en quatre”, ha afirmat Sánchez.

Sánchez ha fet aquestes afirmacions en resposta a una pregunta de la portaveu d’ERC al Senat, Mirella Cortès, que li ha recordat que el temps “corre”, “i si no són valents ara i estan disposats a guanyar a l’independentisme a les urnes la dreta acabarà per imposar el seu projecte liberal, mentre que les esquerres s’hauran de preguntar si van fer tot el possible per plantejar una alternativa o només van seure a esperar”.

El president espanyol també ha instat a l’independentisme a rebaixar les seves posicions. “Ja sabem que el seu programa de màxims és l’autodeterminació i l’amnistia, però si volem avançar a la taula de diàleg hem de parlar de coses que tenim més a prop, perquè si només es pot parlar d’autodeterminació i amnistia és una imposició”, ha dit.

A més, ha assegurat que malgrat que l’independentisme va aconseguir el 52% dels vots a les últimes eleccions, la xifra només suposa el 27% del cens, i ha emplaçat aquestes forces a fer autocrítica. “Cec que seria bo que l’independentisme digués a la societat catalana que el que va passar el 2017 no pot tornar a passar, i que no es pot vulnerar la Constitució i la legalitat democràtica”, ha afirmat el president espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa