Sánchez qualifica l’extrema dreta de “principal enemic del feminisme”

El president del govern espanyol fa una crida a no menystenir les amenaces i a seguir defensant la igualtat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha qualificat l’extrema dreta com “el principal enemic del feminisme” i ha fet una crida per seguir treballant “de forma unitària” en defensa de la igualtat. Durant el seu discurs en l’acte ‘Feminisme amb memòria’, celebrat aquest diumenge a Madrid, el líder socialista ha avisat que la societat “no pot ignorar aquesta amenaça” i ha volgut transmetre un missatge contundent “davant el retorn del sexisme i els principis sectaris”. “Oblideu-vos de retrocessos, perquè no pararem; la millor manera de protegir el conquerit és assolir nous drets”, ha subratllat, tot recordant que “el primer que fa la ultradreta quan aixeca el cap és atacar els drets de les dones”.

En la seva intervenció, Sánchez també ha destacat que la igualtat de gènere és un dels quatre grans reptes als quals s’enfronta l’Estat de cara als pròxims anys, juntament amb la transformació digital, la transició ecològica i la igualtat territorial. “Els canvis digitals i ecològics arribaran, però hem de permetre que beneficiïn a tota la societat”, ha comentat.

En aquest sentit, s’ha mostrat optimista en relació amb els reptes dins l’agenda feminista. “El repte al qual ens enfrontem els progressistes no és el debat de matisos entre parts que compartim valors i objectius fonamentals; el repte és l’extrema dreta i el conservadorisme reaccionar”, ha apuntat.

Sánchez també ha reivindicat que el PSOE és “l’únic partit” capaç de fer realitat els objectius en matèria d’igualtat i ha instat a la formació a seguir treballant per “defensar la força de les dones”. “Queda un camí llarg al davant, però sabem com l’hem de recórrer”; ha conclòs.

Comentaris

    Antoni 07/03/2021 6:46 pm
    Quina diferència hi ga entre Vox i els del 155?
    Ricard 07/03/2021 5:57 pm
    "Feminisme"? Mai s'havia emprat un terme de manera tan frívola i buida. Em temo que la licita defensa dels postulats feministes està essent literalment enterrada per l'onada embafadora de la correcció política a Castella, que permet agredir i condemnar catalans impunement, tancar a presó a un ximple per cantar quatre poca-soltades o declarar-se "feminista" o "homosexual" com si fos mèrit de res.

Nou comentari