Sánchez promet que pretén complir els pressupostos a Catalunya

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha admès que l’execució pressupostària de l’Estat a Catalunya ara per ara “no és l’adequada”, però ho ha atribuït a “dificultats objectives derivades de la pandèmia” així com a “l’alça de les matèries primeres”. Sánchez ha promès que “executarà completament” els compromisos assumits en els pressupostos generals de l’Estat de 2022 pel que fa a la inversió territorialitzada per a Catalunya i també per a la resta de territoris. “El nostre compromís amb Catalunya és ferm i rotund. Complirem amb el que hem pressupostat”, ha dit Sánchez en resposta a una pregunta de la portaveu de JxCat al Congrés, Míriam Nogueras, a la sessió de control d’aquest dimecres a la tarda.

Nogueras ha denunciat l’“infrafinançament endèmic” de l’Estat espanyol cap a Catalunya i ha retret al govern de Pedro Sánchez que tingui “deixadesa política” amb Catalunya. La diputada de Junts ha lamentat que la mitjana d’execució a Catalunya en els últims anys és d’un 66% mentre que a Madrid és del 113%. “Com oferirem els millors serveis si els diners no arriben?”, ha preguntat Nogueras retòricament. A més, la portaveu de Junts al Congrés ha preguntat a Sánchez si pensa “corregir” aquesta situació. En la seva resposta, a banda de comprometre’s a complir amb el pressupostat a Catalunya, Sánchez ha criticat que Junts faci un discurs de “greuge territorial” quan és “fals”.

 La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ja va prometre al PDeCAT que a partir de l’any vinent el seu ministeri “vigilarà” i “monitorarà” l’execució pressupostària per evitar asimetries “inexplicables” de l’execució a Catalunya respecte a altres territoris. Va fer aquesta promesa en resposta a la intervenció del portaveu del PDeCAT, Ferran Bel, que la va advertir que a Catalunya “no s’entén” que l’execució dels pressupostos de l’Estat del 2021 només se situï al 30%.

Comentaris

    En fi Novembre 10, 2021 | 17:13
    Tothom sap que les promeses del psoe, acaben en paper mullat, i més ara que al gobierno, hi ha el ministro miguel izeta. Pedro perquè enlloc de prometre, compleixes

Nou comentari