Sánchez oferirà invertir a Catalunya l'equivalent al seu pes en el PIB espanyol

Seria a l'entorn del 20% i compliria amb el que establia la disposició addicional tercera de l'Estatut
El president espanyol, Pedro Sánchez, al Senat, el 18 de desembre del 2018
El president espanyol, Pedro Sánchez | ACN

Pedro Sánchez oferirà invertir a Catalunya l'equivalent al seu pes en el Producte Interior Brut (PIB) espanyol, segons publica 'Nació Digital'. El president del govern espanyol, que presenta els pressupostos per al 2019 el divendres, intenta d'aquesta manera sumar el vot dels partits independentistes als comptes públics, uns vots imprescindibles perquè prosperin. Dades del 2017 indiquen que el pes de l'economia espanyola en el conjunt de l'estatal és de l'entorn del 20%, fet que suposa que una cinquena part de la inversió en infraestructures que prevegin els pressupostos estatals haurien de ser per a Catalunya. Si Sánchez complís la seva promesa, compliria, de retruc, amb el que establia la disposició addicional tercera de l'Estatut del 2006.

 

Sánchez serà dissabte a Barcelona en el marc d'un acte de partit i, de fet, avui Miquel Iceta ja ha avisat que els comptes públics espanyols guardaven "nous arguments" per seduir els partits independentistes. Segons recorda el mitjà digital, el govern espanyol no té obligació de complir amb aquella disposició addicional, que estava prevista durant set anys a partir de l'aprovació de l'Estatut i que el Tribunal Constitucional va rebaixar a orientativa. Seria, doncs, la primera vegada des d'aleshores que s'arriba a una xifra d'inversió prevista del 20%. També cal fer esment que la xifra de pressupost finalment executada acostuma a ser molt menor a la que es preveu en un principi.Comentaris
Serafi Bandarra i grataconys
¿Promeses com l'estació de La Sagrera,nomes per posar un exemple,fem memòria i recordem que també varen ser els del 155 i ho tornarien a ser sens cap recança,hagin promès lo que sigui.
Inde
La fase de la zanahoria , se pone en marcha.
Vicenç Ramoneda
Per complir el que diuen que volen complir haurien de invertir, durant 30 anys, a Catalunya i deixar de fer-ho, durant aquests temps, a espanya. Són un enganya babaus aquests del 155! !
Sou uns trileros mentiders i mafiosos ,ja no ens creiem res , mai més olvidarém ni perdónarem. Adéu Espanya Visca la República Catalana
S'ha de ser burro per creure 's res d'això
I que farà? Deixarà d'invertir a Andalusia i Extremadura per compensar? Traurà xiringuitos als amics del partit? Perque els diners són els que són. I això ara que s'acaba el crèdit barat del BCE i anem cap a una nova "desacceleració" Total: mentides, retallada de drets democràtics, negació de la complexa realitat, amenaça i més mentides. Aquest és el "nou diàleg " de l'estat.
Jordi Comasobirana
Promet, promet, promet... I els tontos d'erc hi cauran de 4 potes
Fat Boy
Ha, ha. El saben aquel que dice...
Robert
Les inversions es faran en 'duros sevillanos'
Pinocho
Ja no ens creiem res de res, prou promeses . No volem les molles , volem el pastís sencer i administrar-los com ens interessi i calgui . . Prou de preses de pel ja .
Retrasats.
Pero aixo, no es ho va prometre ja el Zapatero?. O sigui que és un "regreso al pasado" Nosaltres no volem caminar com es crancs volem anar sempre en devant,
Borrell ll
Mesuraran els km. de carreteres amb el metro de goma. Si no valu cumplir abans amb l'adicional III, ara perque ho haurieu de fer ?
Venga ya, obre les presons!
Ens vol fer el regal de que aquest any i per un cop rebrem el que ens correspon.
vendetta
parole de espanyol es paper mullat
VOLEM I TENIM DRET A LA INDEPENDÈNCIA
tots els Pobles tenen dret a l'autodeterminació, segons una carta d l'ONU signada també x els ñols....PROU D PASTANAGUES I PRENDRE'NS EL PEL...VOLEM GOVERNAR-NOS NOSALTRES...VOLEM SER UN NOU ESTAT.
Som els catalans els més burrus d'Europa??....
Els d'erc i pdecat faran veure que s ho creuen. L'Ara , tv3 i altres ho vendran i la cosa acabarà com sempre.
Un de pas
Si en diu ley de inversion en las autonomías. I es criteri únic a tota España, , potser ho compraria
vamosacontarmentiras
Creo que ya nadie en Catalunya es capaz de creer nada que se diga desde el gobierno y menos si es del PSOE, pero ese farol incluso sería dificil de plasmarlo en unos presupuestos. Ni aún sabiendo que esos presupuestos no se cumplen NUNCA!!!! y en Catalunya, SIEMPRE por debajo o muy por debajo de lo previsto.
Eutanio Maza de Alcorcón
Bueno, la Ley o sea el estatut ya decía eso y nunca lo han cumplido, ni lo han presupuestado, además recordemos que de lo Presupuestado nunca se cumple en Cataluña más del 50%, el resto es desviado a otras regiones más afines al régimen, o sea presupuestan y no ejecutan, recordemos a la Sra. Pastor, al Sr. Rajoy, al Sr. Zapatenis, todos han mentido hasta la saciedad, no cumplirán nada de lo que digan , presupuesten o prometan..... eso es España, quieren destruir la economía catalana... es así.
Ramonet de Salou
Gracies, Bwana!
David
"oferir invertir" "invertir"

envia el comentari