Sánchez també es nega a parlar sobre les morts a les residències catalanes

El president de la comissió, Vidal Aragonès (CUP), retreu per carta a Illa i Iglesias el seu rebuig a donar explicacions

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, tampoc compareixerà a la comissió d’investigació de la gestió de les residències de gent gran durant la pandèmia, segons fonts de La Moncloa. Sánchez se suma al ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el vicepresident segon, Pablo Iglesias, que també han rebutjat donar explicacions a la comissió parlamentària. Els ministres han al·legat davant la cambra catalana que el Consell d’Estat diu que les cambres autonòmiques “no tenen potestat” per requerir-los. El president d’aquesta comissió d’investigació, Vidal Aragonès (CUP), els ha enviat una carta en què els retreu la seva actitud, que titlla de “decisió política”. Tots tres estaven citats a comparèixer el 23 de novembre. 

En la carta que Vidal Aragonès ha dirigit als dos ministres, el diputat anticapitalista diu que, malgrat que no estiguin obligats a comparèixer segons els dictàmens del Parlament, això no significa que no ho puguin fer. A més, ha afegit que ell no comparteix jurídicament aquests criteris. “Més enllà que a criteri jurídic d’aquest president sí que hi està obligat, vostè té la decisió política de comparèixer o no comparèixer, sense que tingui cap impediment”, assegura.

També es dirigeix als ministres per recordar-los que només s’ha requerit la seva compareixença telemàtica durant 60 minuts perquè la comissió vol conèixer, entre d’altres qüestions, “quins van ser els elements que han causat més de 4.000 morts, per tal que mai més es torni a repetir, amb l’objecte de reparar (si això fos possible) a familiars de les persones mortes”. Vidal Aragonès ha apel·lat al respecte que mereixen les famílies de les víctimes, els treballadors del sector i les entitats que gestionen les residències.

“Si ha tingut més de 60 minuts per parlar amb representants del govern de Portugal en relació a la covid-19 no podem imaginar que no tingui 60 minuts telemàtics per aquesta comissió”, ha reblat.

Nou comentari