Sánchez justifica la centralització per “eficàcia”

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha insistit aquest dimecres a rebutjar el confinament de Madrid o de Catalunya –tal com reclama la Generalitat- per frenar l’expansió del coronavirus, i ha justificat la centralització de les competències per motius “d’eficàcia“. En resposta a la intervenció del portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, el president espanyol ha assegurat que “la solució no vindrà per la clausura de territoris, sinó per l’aplicació estricta de protocols de comportament, i si es restringeix la mobilitat es fa a tot el territori”. “Això no és una competició per veure qui adopta les mesures més extremes“, ha sentenciat.

El virus no entén de fronteres ni de colors polítics“, ha dit Sánchez, que ha assegurat que el seu govern és un “defensor a ultrança de la descentralització i de les competències de les CCAA”, i “si prenem aquesta decisió (de centralitzar les competències) és perquè hem vist que aquesta és una dinàmica diferent, molt més intensa, i que cal anar adaptant els instruments de l’estat a l’estat de la pandèmia”.

Tingui la garantia que l’estat d’alarma no es planteja com un retret a la coordinació amb les CCAA” amb qui “hem parlat diàriament”, ha dit dirigint-se a Rufián, i que les mesures responen a “l’efecte de l’expansió de la pandèmia” i a la necessitat de “reforçar la cooperació”. “Ningú té motius per confondre l’intent de fer una gestió el més eficient possible amb altres tipus d’intencions que no estan a l’ànim del govern ni corresponen a la situació que vivim”.

Sánchez també ha assegurat que no hi ha noves aglomeracions als trens, on es registra un “fre absolut en l’ús absolut per part dels ciutadans”, i ha defensat l’actuació de l’exèrcit que ajuda –ha dit- a les persones sense llar.

Nou comentari