Sánchez insta Torra a condemnar la violència i evitar “majors errors”

El president del govern espanyol en funcions creu que el moviment independentista unilateral va enganyar la ciutadania i "ha fracassat"

El cap de l’executiu espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha instat aquest dissabte al president de la Generalitat, Quim Torra, a “condemnar” la violència procedent de grupúscles del moviment independentista com els set detinguts acusats de pertinença a organització terrorista i tinença d’explosius perquè “encara és a temps d’evitar majors errors”.

En una intervenció davant el Comitè Federal del PSOE reunit a la seu de Ferraz per preparar al partit de cara a les eleccions del 10 de novembre, Sánchez ha reconegut que el Govern no descarta “nous moments de tensió” a Catalunya com a conseqüència de la sentència del Tribunal Suprem sobre el ‘procés’, que s’espera per aquest mes d’octubre i que “amenaça amb empitjorar” la “crisi de convivència” que travessa aquesta comunitat.

Després de recordar que cada vegada són més els qui, dins de l’espai independentista, interioritzen que la via unilateral per imposar la independència és “un camí cap enlloc” que només provoca “frustració i major ruptura” en la societat, ha advertit als qui encara aposten per la via de la desobediència que el seu “error” ha estat “total” i el seu “naufragi, absolut”.

Amb la finalitat d'”evitar majors errors”, els ha demanat –i en aquest grup s’inclou el president Torra– que “condemnin qualsevol tipus de violència que vingui de qualsevol grupúscle” del moviment independentista.

Sánchez ha presentat el seu partit, el PSOE, com l’única formació capaç de formar un Govern que no atiï el conflicte i pugui “garantir amb serena fermesa l’imperi de les lleis democràtiques”.

Perquè els socialistes estimen la Constitució, però no pretenen apropiar-nos-la, sinó compartir-la amb tots els espanyols sense distribuir “certificats de qualitat”. El PSOE, ha dit, defensa la Carta Magna “sense vacil·lacions” així com el “bon treball” de la Guàrdia Civil, la sortida de la qual de Catalunya ha demanat recentment la majoria independentista al Parlament a través d’una resolució que el Govern es disposa a impugnar davant del Tribunal Constitucional.

Sánchez ha reivindicat la filosofia que el PSOE ve aplicant amb l’independentisme català: “Diàleg dins de la Constitució, de la llei, llei i diàleg per aquest ordre. Perquè sense llei no pot haver-hi diàleg”.

Nou comentari