Sánchez i Iglesias acorden apujar el salari mínim a 900 euros

Acorden legislar baixes de paternitat i maternitat iguals, cedir la regulació dels lloguers més cars als ajuntaments i apujar un punt l'impost de patrimoni a fortunes per sobre dels 10 MEUR
Sánchez i Iglesias signen l'acord per als pressupostos generals de l'Estat del 2019
Sánchez i Iglesias signen l'acord per als pressupostos generals de l'Estat del 2019 | ACN

 

 

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el líder de Podemos, Pablo Iglesias, han arribat a un acord aquest matí sobre els pressupostos de l'Estat i han acordat apujar el salari mínim a 900 euros (actualment és de 735,9 euros). És un dels grans acords que segellen el pacte entre l'executiu de Sánchez i la formació d'Iglesias per tirar endavant els pressupostos del 2019. Aquest matí, la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha detallat a 'Rac1' que a banda d'aquesta mesura també s'han posat d'acord per legislar "paulatinament" baixes de maternitat i paternitat iguals i també per apujar un punt l'impost de patrimoni a les grans fortunes per sobre dels 10 MEUR. A més, han acordat cedir als ajuntaments la regulació dels preus de lloguer a les zones on hi ha més inflació. Calvo reconeix que les mesures suposen una despesa important però que "Europa ho entén". "Brussel·les entén que la crisi i l'ajustament han deixat al país tremolant en criteris d'igualtat", ha valorat.


 

Tots dos s'han reunit aquest matí a les 8.30h a la Moncloa després de tancar ahir dimecres un acord per als pressupostos del 2019. De fet, el president i el líder de Podemos ja es van reunir ahir al vespre a la Moncloa però no han transcendit els detalls exactes de l'acord. 
Comentaris
POST DATA
Podria millorar-se molt la proposta. Crec que direm adéu igualment a Sánchez en les properes eleccions... França: 1.457€ Àustria: 3.624€ Bèlgica:1.501€ Grècia: 683 € ESPANYA:756 € Portugal: 589 € Irlanda: 1.461€ Holanda: 1.501€ UK:1.378€
JxCat, ERC, CUP menys victimisme i partidisme i corrupció i més fer politica, que en 3 mesos PSOE i PODEMOS han fet allò que no heu fet en SET ANYS, SET !!!!

envia el comentari