El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sànchez i Cuixart insisteixen en el rebuig a la violència en una carta conjunta
  • CA

Els presos polítics Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que ja duen 715 empresonats per la justícia espanyola, han enviat una carta conjunta on insisteixen en el caràcter pacífic de l’independentisme i el seu rebuig a la violència davant una nova operació amb “detencions espectaculars i filtracions interessades i falses per bastir un relat criminalitzador”.

L’expresident de l’ANC i el president d’Òmnium Cultural, a més, animen el moviment a tornar a sortir al carrer “quan sigui convocat” i evitant sempre “deixar-se endur per la ràbia del moment”, en referència a la propera sentència als presos polítics pels fets que van envoltar la celebració del referèndum d’autodeterminació del Primer d’Octubre de 2017 i la posterior votació al Parlament de la Declaració de la República Catalana. En aquest mateix sentit, tots dos reivindiquen l’1-O com un signe de “com d’imparable és la voluntat de la ciutadania quan actua coordinadament en defensa d’un objectiu compartit”, en el que, com van afirmar al Tribunal Suprem, “va ser l’acte de desobediència civil més gran que Europa ha viscut mai”.

Després d’aquelles dates, Sànchez i Cuixart exhorten a la població a aprendre’n per “respondre als reptes vinents” i, “només des de la noviolència”, aconseguir “esmicolar” el “fals relat” de l’Estat tot “desemmascarant les seves mentides”, com la d’una violència que, reiteren, va ser exclusivament cosa de les forces policials espanyoles, de “les porres de l’1-O i també la nostra presó provisional” i de les acusacions que pesen sobre tots els presos polítics catalans i la resta d’acusats i imputats en diversos casos, a més d’uns detinguts el passat dia 23 que són víctimes d'”els intents desesperats de barrejar terrorisme i independentisme a les portes de la sentència del Tribunal Suprem”.

Els dos presos, però, criden a “no resignar-se” i a “mantenir ben viva la flama de totes les nostres legítimes aspiracions nacionals i democràtiques. No ens resignem ni renunciem a cap d’elles”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa