Sánchez: "Hem hagut de combatre la identificació de democràcia amb vot"

El president del govern espanyol assegura que "democràcia és també l'imperi de la llei"
El president espanyol, Pedro Sánchez
El president espanyol, Pedro Sánchez | ACN

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha aprofitat la seva participació a la inauguració de la XIX Edició del Fòrum Iberoamèrica per carregar contra l'independentisme que reivindica la seva vessant més democràtica amb les urnes. Així, sense esmentar-los directament, Sánchez ha reconegut que l'Estat "ha tingut una identificació en els darrers anys de democràcia amb vot, però sense tenir cap tipus de garanties". "És una de les idees contra les que hem combatut aquí en els darrers anys", ha admès, tot avisant que per a ell, "la democràcia és també l'imperi de la llei, unes institucions sòlides, una separació de poders, i l'herència de la revolució francesa de la igualtat, la llibertat i la fraternitat". Així, ha demanat "invocar la democràcia sense pensar només en el vot, sinó també en l'imperi de la llei".

 

Al mateix discurs, Sánchez ha volgut vincular els moviments que eviten aquest aspecte que ell reivindica a un i altre costat de l'oceà, tant a Amèrica Llatina com a l'Estat, i ha avisar dels seus riscos. "Moltes d'aquestes certeses semblen cedir davant l'avançament de forces autoritàries. Jo no les anomenaria populistes, jo les anomenaria autoritàries, a un i altre costat de l'Atlàntic, i amb semblants retòriques", ha dit, tot reclamant tenir molt clar que la crisi econòmica ha estat el caldo de cultiu per "l'afebliment del sistema democràtic". "Perquè si la prosperitat no és una pluja fina persistent que arriba a totes les capes de la societat, surten el desencant, la frustració i la desafecció. I aquí hi ha el sustent de les retòriques excloents", ha conclòs.Comentaris
Paco
Quin cacau mental té aquest home....parla de l'imperi de la llei i encara diu que els autoritaris són els que defensen les urnes....mare meva....
Espanya no sap ni sabrà mai lo que es democràcia i ha massas faxas
Jam Malson
"El Imperio de la Ley", aquesta frase em sona a pel·lícula històrica (o de ciència-ficció) on el dictador de torn fa el que li dona la gana amb l'argument que la "Ley" és l'única eina per assegurar la pau social (més o menys com en el cas de l'exèrcit). La llei, si no va acompanyada de veritable justícia només afavoreix el poder.
Ab
La legge nasce dal voto e solo dal voto!
Vilatá
De quina llei parla, potser de la que tenen totes les dictadures, que també en tenen de lleis?
Ñ Saudita
Totes les dictadures tenen el seu imperi de la llei. Per exemple Ñ Saudita.
Quina llei?
Quan la llei (o la seva interpretació) castiga (físicament i judicialment) exercir el vot difícilment es pot considerar democràtica.
Joan
Molt bé, però, votar també oi?
Pitxolí
Però «imperi de la llei» és insuficient per a caracteritzar «democràcia», atès que les dictadures, p. ex., també tenen el seu «imperi de la llei» .
Ramon
Aquest paio és realment pèssim. De debò que ha dit això? De debò? Però com es pot ser tan burro? Burra la tesi i burra l'antítesi. Jo em creia que estupideses polítiques així només podies trobar-les a ERC.
Democracia marca Spain
No, es mucho mejor identificar la democracia con las porras.
Sisco
Les lleis son fruit de la democràcia, i no al reves, perquè els dictadors també en tenen de lleis, vaja embolics es fa aquest home, bé típic de Ñ.
Luna Barceló
Sr. Sánchez, està segur de que la democràcia és també l'imperi de la llei, amb unes institucions sòlides i una separació de poders? Sr. Sánchez la democràcia comença pel VOT del ciutadà que al cap i a la fi som els que els donem confiança per governar democràticament.

envia el comentari