Sánchez envia un missatge de confiança davant la crisi sanitària: “farem el que faci falta”

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha mirat de donar un missatge de confiança davant el creixement dels casos de coronavirus a l’Estat i a tota Europa i, també, davant de les conseqüències que està tenint en l’economia de tot el continent. “Farem el que faci falta”, ha dit el cap de l’executiu, que tot just acabava de parlar per vídeoconferència amb els líders comunitaris, a qui, ha dit, ha cridat a a la cooperació per combatre la malaltia i ha demanat ajudes a les institucions comunitàries per donar liquidesa a les empreses que n’estan patint els efectes, que ha admès que són i seran molt importants i que afecten i afectaran, també, els treballadors.

Sánchez, que ha explicat que dijous es reunirà amb els agents socials, ha anunciat un pla de xoc per a l’economia dedicant recursos a garantir el benestar de les famílies facilitant-los ajudes i reduccions de jornada laboral si es veuen afectats per les decisions empresarials i polítiques, alhora que vigilaran que ningú no pugui fer un ús “inadequat” de la situació per acomiadar treballadors. També es treballarà per assegurar la producció i accés als medicaments. Pel que fa a les empreses, ha fet èmfasi en assegurar-ne la liquidesa obrint línies de crèdit, especialment pel que fa al sector turístic, que rebrà un “suport específic”. Així, les mesures “contundents” del govern espanyol, ha afirmat el seu president, tenen com a objectiu assegurar una ràpida tornada a la normalitat després d’una crisi “temporal”. Per a fer-ho, ha especificat, ha demanat a les institucions europees que flexibilitzin els objectius de dèficit per tal de poder ajudar l’economia espanyola ha superar amb èxit aquest gran entrebanc.

El líder del PSOE també ha aprofitat per reivindicar la fortalesa del sistema sanitari públic espanyol, un pilar “fonamental” per a la superació d’aquesta emergència sanitària “de grans dimensions” i també la dels seus treballadors. “Són l’escut més segur que tenim”, ha assegurat Sánchez, que ha reconegut la seva feina i s’hi ha “solidaritzat”.

Nou comentari