Sánchez, en contra de la participació de Junqueras a la taula de diàleg: “Està inhabilitat”

"Estem en el camí de recuperar la normalitat institucional a Catalunya", diu el president del govern espanyol

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’ha mostrat en contra aquest dilluns de la participació del líder d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, a la taula de diàleg entre la Generalitat i la Moncloa. En una entrevista a la cadena SER, Sánchez ha recordat que la taula “és entre dos governs” i que Junqueras “està inhabilitat” durant uns anys “per representar un Executiu”. Per altra banda, el president espanyol ha assegurat que “estem en el camí de recuperar la normalitat institucional a Catalunya“, després que aquest diumenge Pere Aragonès, Sánchez i Felip VI coincidissin en la inauguració de l’edició del Mobile World Congress d’enguany.

Aquest dimarts està agendada la primera trobada formal entre presidents: Pere Aragonès visitarà Pedro Sánchez a la Moncloa. El president espanyol ha demanat avui “fer aterrar la política a les qüestions més diàries” i anar ajornant el conflicte sobre el referèndum i l’autodeterminació perquè “hem de parlar primer sobre les qüestions en les que ens podem entendre i estar d’acord”.

Sánchez també ha admès en aquesta entrevista que ha tingut un canvi d’opinió respecte els indults. En cap cas ha reconegut que la imatge d’Espanya podria veure’s malmesa mantenint tan temps tancats els presos polítics, però sí que ha dit que actualment “el perdó és útil per resoldre el conflicte”. “El PSOE sempre ha demanat fer tornar a la política aquest conflicte institucional“, ha dit, i ha afegit que “fa tres anys per restablir la convivència necessitàvem complir amb la legalitat democràtica i castigar les conductes que havien posat en qüestió la Constitució”. En aquest sentit, ha assegurat que el govern espanyol “no qüestiona” la sentència del Tribunal Suprem.

Tribunal de Comptes

Sánchez ha assegurat que el govern espanyol no donarà instruccions a l’Advocacia de l’Estat respecte a les actuacions del Tribunal de Comptes contra una quarantena d’ex-alts càrrecs de la Generalitat. “Caldrà respectar el que resolgui” un òrgan “administratiu i no judicial”. El ministre de Transports, José Luis Ábalos, va assenyalar divendres al Tribunal de Comptes com una de les “pedres” que hi ha al camí del diàleg i el retrobament amb la Generalitat. Sánchez ha afirmat que ell “mai” ha donat instruccions a l’Advocacia de l’Estat, i tampoc ho farà ara, però ha recordat que encara no hi ha “una resolució en ferm”.

Comentaris

  Marti 28/06/2021 9:55 am
  A veure llest, està inhabilitat, però perquè tu has volgut. El Junqueras no hauria d'haver anat a la presó, no hauria d'haver sigut jutjat perquè no ha fet res il·legal. I ara hauria de tenir la plena immunitat que li pertoca per haver sigut escollit eurodiputat
   Spelunca 28/06/2021 10:32 am
   A veure Ara. d'ERC quan us donareu conte que mai negociareu res amb aquests indesitjables del gobierno de Castella. Aneu donant suport a moció s i pressupostos i ells us aniran reprimint i extorsionant. Sou uns ineptes, ara que teniu la paella pel mànec, per diputats i per Europa i no feu res, el poble us passarà factura botiflers de merda.
  Ricard 28/06/2021 9:59 am
  Els castellans com sempre amb el respecte habitual als de l'altra banda de la "taula de diàleg". No dubten en dir qui ha de seure... a l'altra banda! La xenofòbia racista és nota amb aquesta actitud. Es creuen superiors.
  Si no vols pols... 28/06/2021 10:20 am
  És d'imbècils pretendre que Junqueras no pot rerpesentar ningú. Una altra cosa és que convingui als catalans. Sense opinar sobre això, si el govern tingués un mínim de dignitat no s'asseuria a cap taula ni amb el Sánchez ni amb la seva colla, mentre no resolguin l'intent d'atracament del "tribunal" d'endollats vividors, o de "cuentos". Em pregunto perquè aquest "tribunal" no ha reclamat res a l'Aznar per la despesa il.legal d'enviar soldats (i material) a una guerra declarada il.legal per la ONU (Irak). I n'hi va haver que van morir. Ni aigua per aquell miserable i companyia miserables (i, obviament, cap taula per jugar amb nosaltres ). Si el Junqueras vol perdre, allà ell, però no representa el govern de la Generalitat (o, hi ha tutela ?
  Maria 28/06/2021 10:36 am
  Quin poc suc i com ens intenta aixecar la camisa tothora, aquest individu, primer deia que "controlava" la fiscalia espanyola... ara diu que no controla ni els seus advocats, els de l'estat espanyol... ni per descomptat el tribunal espanyol de (passar) cuentas. D'on no n'hi ha no en raja.
  Taula de diàleg amb el patufet? 28/06/2021 10:40 am
  Amnistia o no hi ha diàleg. La imposició castellana es evident: seguir les seves directrius i a callar. Més rucs i naixeu en un estable. Espanya és el nom disfressat de Castella. Ni plural ni hòsties!
   Puchimona 28/06/2021 11:36 am
   Amnis què? Jajajaja us menjareu un torrat. Va, a seguir fent la pilota a Puchimon. Per cert, qui és l'home que entra i surt de la casa d'Amer? Fa companyia a la rumana.
    Ja el tornem a tenir aquí 28/06/2021 1:18 pm
    Mira que no sigui el teu pare
  la taula de negació 28/06/2021 11:00 am
  Doncs què voleu que us digui? ... millor que no hi sigui! qui hi vagi que no sigui amb els pantalons avall, sinó amb tota l'artilleria i voluntat d'aconseguir el millor possible, cosa ben difícil, doncs al davant es trobarà el mateix de sempre; feixisme i negació.
   Ricard 28/06/2021 11:40 am
   El problema és que estàs acceptant que l'altra banda de la taula digui qui hi pot seure. Qui ha de decidir qui seu a la part catalana són els catalans, no ls castellans.
    Gonzalo 28/06/2021 2:03 pm
    Es un diálogo entre gobiernos.
  fat boy 28/06/2021 11:58 am
  Sort que era el govern mes receptiu dels ultims deu anys. Els diuen quan, de que i amb qui han de parlar, ja no sap que fer perque estripin la baralla i, al pas que anem, els que estriparem la baralla amb aquesta colla de cagats serem els catalans.
  Gonzalo 28/06/2021 12:22 pm
  Así se habla, presidente!!! Tu si que representas a los catalanes de bien. No a esta banda de malnacidos y desagradecidos separratas. Gracias presidente, y sea de nuevo bienvenido a nuestra ciudad.
  STOP A LA INDECENCIA FRANQUISTA SANCHEZ-155, IL PADRINO D'ERC.ESPAÑA 28/06/2021 1:15 pm
  Sanchez no tractis al nen Peret com un RUC. El Sr. Junqueras no esta inhabilitat per negociar, està inhabilitat per tindre un carrec public. NEGOCIAR AMB AQUEST FILL DE FRANCO no té altre nom que FER DE PERET DEL RUC I LA SOMERA. Pobre ERC amb aquests ximplets i cagats. Catalunya no es en PERET ARAGONES, una criatura mal criada i de nivell parvulari
  jg 28/06/2021 1:15 pm
  no os cansáis de recibir patadas?

Nou comentari