Sánchez diu que la vacuna podria distribuir-se quan s’aixequi l’estat d’alarma

El president espanyol creu que cal veure els efectes de les mesures adoptades abans de pensar en alternatives més dures

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dijous que la vacuna contra el covid podria estar llesta per distribuir-se en un termini de sis mesos, quan finalitzi l’estat d’alarma. Sánchez ha descartat de moment decretar confinaments domiciliaris adduint que cal avaluar l’evolució de les mesures adoptades pel seu executiu “durant dues o tres setmanes” abans de pensar en adoptar alternatives més dures. S’ha mostrat convençut que amb l’actuació coordinada del seu executiu i de les comunitats autònomes es podrà doblegar la corba i assolir l’objectiu de 25 casos per cada 100.000 habitants. Ha demanat que ens sis mesos que dura l’estat d’alarma actual hi hagi “la mateixa disciplina col·lectiva que a la primera onada“.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions durant la presentació del Pla de Recuperació a València, on ha intervingut de la mà del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. És la primera parada de la gira que Sánchez vol fer a les comunitats autònomes per abordar amb els presidents l’arribada de fons europeus que han de servir per pal·liar els efectes econòmics del covid.

[r:1]

Segons Sánchez, les ajudes europees són “un gran pla Marshall” que permetrà que l’Estat disposi de 140.000 MEUR en sis anys. En aquest marc ha afirmat que aquest “no és un pla de recuperació més, sinó la aposta estratègica més important de la història de l’Estat”. Ara, segons Sánchez, cal vehicular aquests fons a través de projectes que requereixen el suport dels pressupostos generals de l’Estat que el govern espanyol vol portar al Congrés abans de cap d’any.

Nou comentari