Sánchez diu que reprendrà el diàleg amb la Generalitat “quan es formi govern”

Insisteix que els indults estan en tramitació

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest dimarts que preveu reprendre el diàleg amb la Generalitat de Catalunya quan es formi Govern, i ha assegurat que els expedients d’indults no s’han congelat, sinó que estan en tramitació. Sánchez ha apuntat també que creu que ara per ara “el que menys necessita” Catalunya és una repetició electoral. “Ara és la tasca dels polítics assolir una majoria parlamentària que doni lloc a un govern el més estable possible que se centri en l’important per al conjunt de catalans, que és la vacunació, la recuperació i la protecció social”, ha dit.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions en roda de premsa a La Moncloa preguntat per la taula diàleg amb la Generalitat, la reforma del Codi Penal sobre el delicte de sedició i els indults. Pel que fa al diàleg, ha dit, “lògicament fins que no hi hagi govern difícilment ens podrem reunir, però la posició, el desig i l’ànim del govern d’Espanya és que quan s’hagi constituït aquest govern de la Generalitat de Catalunya ens puguem reunir per reprendre el diàleg”. 

Respecte als indults, Sánchez ha negat que estiguin congelats. “No és que hi hagi una decisió que no s’hagi pres o que s’hagi pres, és que estan ara mateix en tramitació, i és molt important respectar els temps que es marca l’estat de dret“. En aquest sentit ha recordat que cal l’informe “preceptiu” del Tribunal Suprem “abans que el Ministeri de Justícia plantegi aquests expedients i els elevi al Consell de Ministres”.

Comentaris

    No hi haurà diàleg tret del de la central amb la sucursal 06/04/2021 3:46 pm
    Per reprendre el diàleg primer ha d'haver començat i de moment no ha començat ni començarà; que si després de formar govern, que si després de les eleccions a Madrid, que si després de les vacances...
    Spelunca 06/04/2021 2:55 pm
    per parlar de que ? Serveix de res parlar amb aquesta gent, que despres tampoc compleixen res del parlat o pactat. Els partits catalans haurien de votarlos-hi tot en contra i quan comencin a perdre votacions començaran a fer quelcom, pero mentre els srs. d'ERC els hi vagin votant tot gratis, no hi ha res a fer.

Nou comentari