Sánchez diu que la crisi a Catalunya s’arreglarà “votant”, però “un acord, no la ruptura”

Promet ser "valent i audaç" en la recerca de "solucions polítiques a Catalunya" però les circumscriu a la Constitució

 

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha insistit aquest dimarts a assegurar que el seu executiu està disposat a “explorar solucions polítiques a Catalunya” ha promès que “serem valents i audaços” en aquesta recerca, tot i que també l’ha circumscrit al “marc de la Constitució” que “és el gran consens que ens uneix a tots”. “Som molt conscients que això trigarà, que és una carrera a llarg termini”, però “cal començar a construir punts de trobada” i “per això les comissions bilaterals són un bon punt de partida”. En aquest sentit, ha “adirmat que aquesta crisi només es resoldrà votant, però votant un acord, no una ruptura”, i ha recordat a les forces independentistes que no disposen de majories reforçades que elles mateixes van introduir com a condició per a una reforma, per exemple, de la llei electoral.

 

Sánchez ha fet aquestes manifestacions en resposta a la intervenció del portaveu d’ERC al Congrés Joan Tardà, i al de PDeCAT, Carles Campuzano, durant la seva compareixença al Congrés dels Diputats, a qui ha recordat que “es pot parlar de tot, però no tot és possible”.

El president espanyol ha recordat que després de la sentència del TC Catalunya és l’únic territori que no té en vigor un Estatut votat pels seus ciutadans, i “en conseqüència la crisi a Catalunya només es podrà resoldre votant”. “La discrepància que tenim és que nosaltres volem votar un acord, mentre que [els independentistes] pretenen votar una ruptura”, i “la reflexió que els faria és que si fan una proposta també tinguin en compte que al Parlament per a l’aprovació de l’Estatut necessiten 3/5 parts del parament, cosa que a dia d’avui no tenen”. 

Prèviament ha respost també una altra del líder de Ciutadans, Albert Rivera, que l’ha acusat de mantenir una “equidistància indecent” respecte a l’independentisme. El president espanyol li ha respost recordant que Cs és “la primera força parlamentària a Catalunya” però no fa “res” més que fer retrets al Parlament i al Congrés. “Vostès viuen bé del conflicte, però aquest conte s’acaba, i en aquesta cambra hi ha un govern que no viu del greuge territorial com vostès, que aposten per la divisió, sinó per la suma”. 

Nou comentari