Sánchez diu que "algun any" hi haurà acord amb Catalunya "sobre alguna forma d'autogovern"

El president espanyol descarta una solució política "immediata" al conflicte català
El president espanyol, Pedro Sánchez
El president espanyol, Pedro Sánchez | ACN

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assenyalat que no hi haurà "immediatament" una solució política a Catalunya, encara que espera que "algun any" hi hagi un acord entre les dues parts "sobre alguna forma d'autogovern".

 

En aquest sentit, ha afegit, en una entrevista concedida a Corriere della Sera, que aquesta forma d'autogovern "haurà de ser votada" i espera que obtingui "el consens del 70-80% dels catalans". "No succeirà immediatament, ni tan sols en un període de cinc mesos, però ho farà algun any", ha dit.

 

Així mateix, Sánchez ha apuntat que els separatistes "han de parlar amb qui no vol anar-se'n d'Espanya". "Estem esperant, respectuosament, una sèrie de sentències de la justícia en relació amb els protagonistes de l'independentisme. Sentències que, és evident, tindran un impacte polític", ha explicat.


 

Per al president de l'Executiu, el problema ara "no és la independència, sinó la convivència entre catalans". Els responsables de la tensió són, al seu judici, "les institucions catalanes".

 

"El poder judicial espanyol ha hagut d'afrontar una situació inèdita. Jo no puc influir sobre la justícia i per tant no em manifesto", ha assenyalat Sánchez en referència als polítics sobiranistes presos, destacant que Espanya és un "Estat social i democràtic de dret".
Comentaris
rd350
jo no vull cap acord amb ñ, inde4pendència o res
Català a Mallorca
Ho tens claret pardal...
Soc tan guapo, ha afegit
Aquest home no se si viu a la figuera, o es pensa que hi vivim els catalans.
SIAU SPAIN
La solución no está ni en vuestra constitución, ni en vuestro tribunal consticional, ni en vuestra justicia ordinaria (TC, AN...), la solución está en reconocer soberania a las instituciones catalanas (normativa catpropia- relación bilateral) al pueblo catalán y si esa soberania (estado libre asociado solidario financieramente) decide ser un estado independiente (República catalana) por el voto mayoritario, buscar que las relaciones entre ambos estados sea lo más colaborativa y cordial posible.
Xumiii
Bien influiste en la cotaciòn del 155!!! Mejir seria q se callara !!! Repúblicanos ono ??
Coresponsal : Jose Manresa
Esto diselo a VASCOS y NAVARROS que ellos mientras tengan CUPO y PACTO FISCAL , Catalunya nunca sera independiente.
X*2
Parece que no te has enterado de nada. El conflicto no es catalán , el conflicto lo crearon los fascistas del pp, pidiendo "firmitas contra los catalanes", y lo magnificaron los del tc, pasándose por el arco de triunfo las votaciones de los parlamentarios. La justicia española todos sabemos que es una porqueria, nos lo confirman desde Bélgica, Alemania, Irlanda i Suiza, que tildan de ineptos al Llerena y sus muchachos y muchachas.
X*2 (sigue)
Aqui no tenemos ningun problema de convivencia, tenemos a unos fascistas como el Casado, el Rivera, los de vox , y otras porquerias por el estilo que tratan de conseguir una respuesta agresiva de la mayoria democrática
pacino
Tarde o temprano lo conseguiremos,tu no representas nada en Catalunya nacion pionera y adelantada y democrata,a vuestro imperio.
Algún
Algun any hi haurà una forma de govern democràtica a Espanta. De moment només lladres, parassits, fiscals pederastes, torturadors, genicides, masclistes, homòfobs...
Ni autogovern ni Ocho cuartos República Catalana lluny del,Espanya represora mafiosa
colaboracionista
NI OLVIDO NI PERDON
Visca la República Catalana, adéu siau Espanya
La mentida continua.....
Anem amb compte amb aquest paio. Està repetint a tort i a dret, contínuament i fent-ho colar, que el conflicte és només entre catalans.Lluita fratricida entre nosaltres. Ells res a veure. Ara mateix a Milà al Fòrum per l'Italia de PD.
Antoni Ferret
1) Compañero (para que me entiendas bien): No me gusta eso de "algún año". Debe ser en cuanto se pueda. // 2) Sí és cierto que "antes" debe haber una reconciliación entre catalanes, una Reunificación de las dos Catalunyes. // 3) Se nos ha prometido que el día 16 de noviembre empezará un diálogo, que hace un par de años que no podemos tener. A ver si lo cumplen, y si se lleva bien. // 4) Sería bueno que el Gobierno central dialogara solo con Catalunya, no con media Catalunya.
l'Estat Espanyol va convocar eleccions
i les van guanyar els independentistes, que tenen majoria absoluta al parlament. I la declaració d'independencia va ser votada i proclamada al parlament. Només us queda la violència policial? fins quan? Ja no hi ha marxa enrera, volem implementar la republica catalana que majoritariament vol el poble de català, expressat al parlament i al territori.
Pauline
Els catalans serem el que vulguem ser i volem ser catalans i no espanyols. Més tard o més aviat serem un país independent com qualsevol altre. Tenim dret a autodeterminació, vàrem ser colonitzats. Tenim llengua pròpia, cultura pròpia i territori. Tornarem la llum al nostre país, sense el yugo espanyol.
que s hao proposin a portugal a veure si volen retornar a la mare patria els catalans marxem i per sempre pa sencer res d engrunes ja us coneixem amb el conte amb portugal a veure si es convençen PER CATALUNYA
Julen Lopetegui
Estic disponible per fer de negociador. Experiència en dirigir equips amb èxit.
A veure si ho tenim clar
Els catalans el conflicte el tenen amb els espanyols. Costa tant d'entendre que un català és un català i un espanyol és un espanyol. Costa tant d'entendre que a Catalunya el català i a Castella el castellà.
Parsley
Sevilla reclama otro 155 en Catalunya (con la abstención del PSOE)
Algún año ehhhh ?...
... Pues igual "algún año" tendrás presupuestos.

envia el comentari