El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jordi Sànchez diu que Puigdemont liderarà el Govern encara que no sigui candidat
  • CA

El secretari general de JxCat i condemnat per el 1-O, Jordi Sànchez, ha assegurat que l’expresident de la Generalitat i líder del seu partit, Carles Puigdemont, “no optarà a ser president efectiu però sí a liderar aquest projecte, aquest equip i el futur Govern” després de les eleccions catalanes.

En una entrevista aquest dilluns al canal 324, ha afirmat que Puigdemont tindrà un “lideratge indiscutit” en el Govern, i un paper molt destacat en la campanya i en la candidatura de JxCat.

No obstant això, ha dit que encara no s’ha fixat quin lloc ocuparà en la llista electoral: “Com a secretari general, m’he compromès a intentar que totes les decisions que prenem tinguin la lògica del moment, i ara s’havia de tancar el candidat en les primàries”.

També ha afirmat que com a eurodiputat Puigdemont ara pot divulgar els objectius del projecte independentista, i ha afegit: “Ell sap que és el personatge polític probablement mes important de la Catalunya contemporània”.

Sobre si l’independentisme es presenta dividit a les eleccions, ha dit que “la transversalitat no vol dir que hi hagi una o diverses formacions”, perquè JxCat agrupa diversos corrents ideològics que el converteixen en un projecte majoritari, al seu parer. “I aquells que no han volgut participar i sumar-se, potser amb mentalitats o càlculs de retenir alguns espais petits de poder personal, reflexionaran a partir del 15 de febrer. Serà tard, un error, però les portes de JxCat per sumar estaran sempre obertes”, ha afirmat.

Suplicatori

Preguntat pel suplicatori cursat pel Tribunal Suprem (TS) contra Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí davant l’Eurocambra, ha sostingut que “passi el que passi el president Puigdemont continuarà sent eurodiputat” i residint a Brussel·les. Segons Sánchez, “el propi Parlament europeu no s’atrevirà a fer el ridícul” concedint el suplicatori, a risc que el Tribunal de Justícia de la Unió Euroea (UE) revoqui la seva decisió.

Pressupostos i Sedició

Sobre els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE), ha dit que el ‘no’ que JxCat va expressar en les seves esmenes “és un sí a la negociació” per aconseguir inversions per a Catalunya i poder mobilitzar els fons europeus de recuperació des del Govern.

A més, ha defensat que la reforma de la sedició comporti l’eliminació del delicte del Codi Penal i : “No per rebaixar les penes associades a aquest delicte, perquè si no això serà un parany, no per a nosaltres, sinó per a l’exercici de drets i llibertats a tota Espanya”.

Davant la possibilitat de sortir de la presó amb aquesta reforma, ha dit que “el que arribi arribarà”, i ha lamentat que, mentrestant, la justícia s’estigui demorant a decidir sobre la seva classificació en el tercer grau penitenciari.

Major Trapero

Preguntat per la restitució del Major Josep Lluís Trapero al capdavant dels Mossos d’Esquadra, ha dit que comparteix l’opinió del conseller Miquel Sàmper que cal “restituir” la situació prèvia al 155, al marge de les declaracions que Trapero va fer durant els judicis per el 1-O.”El que sí que és important és que avui el cos de Mossos torna a tenir al major Trapero, que és a qui la Guàrdia Civil volia absolutament destituït”, i ha desitjat que siguin una policia exemplar, democràtica i competent. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sois muy cortitos. a desembre 15, 2020 | 00:14
    Sois muy cortitos. desembre 15, 2020 | 00:14
    Bueno es lo que le queda al pastelero loco este, hacer ruido y que no le pase como al tontorrón, que se le dé de lado, que personaje más rancio el maleteroman, y hay descerebrados que aun se fían de él.
    • Icona del comentari de: Sois muy cortitos. a desembre 15, 2020 | 00:14
      Sois muy cortitos. desembre 15, 2020 | 00:14
      Bueno es lo que le queda al pastelero loco este, hacer ruido y que no le pase como al tontorrón, que se le dé de lado, que personaje más rancio el maleteroman, y hay descerebrados que aun se fían de él.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa