Sánchez diu que el discurs d’Abascal sembla “més moderat” que el de Casado

El candidat a la investidura, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dissabte que el discurs del líder de Vox, Santiago Abascal, li ha semblat fins i tot “més moderat” que el del PP, Pablo Casado, i ha retret al PP que es deixi influir per la ultradreta. Durant la seva rèplica a Abascal, Sánchez ha rebatut les “mentides” del discurs de Vox, a qui ha acusat de fer demagògia i ser “forts i cruels amb els dèbils i dèbils i submisos amb els poderosos”. “Vostès lliures una batalla contra el temps”, ha afirmat Sánchez, perquè “les idees que defensen: el racisme, la xenofòbia, el masclisme” són les que defensava el PP al principi de la transició. “Són valors rancis i prejudicis”, però “la involució no és heroica, sinó irresponsable” perquè per “fer marxa enrere” s’haurien de “carregar la democràcia” i “això no passarà”.

El líder del PSOE ha rebatut les afirmacions de la ultradreta pel que fa als delictes comesos per ‘mena’ i li ha recordat el nombre de dones víctimes de violència de gènere. Ha recordat també que no és cert que un 80% de les denuncies per violència de gènere s’arxivin, com diu Vox, com tampoc que la descentralització sigui un malbaratament de recursos. Segons Sánchez “no és de sentit comú” aplicar mesures com les que proposa Vox per “desproveir de recursos les llars que acullen dones maltractades, deixar ofegar persones al mediterrani, permetre la marginació de persones per la seva orientació sexual”.

En tot cas, Sánchez ha lamentat que aquest missatge acabi influint sobre el del PP. Segons ha afirmat, el discurs d’Abascal li ha semblat fins i tot “més moderat que el de Casado” malgrat que ha utilitzat “els mateixos exabruptes, espants i terror”.

Nou comentari