El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez demana “unitat i lleialtat” i avança més mesures per “guanyar la guerra al virus”
  • CA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat aquest dimecres al Congrés la pròrroga de l’estat d’alarma recordant que el seu executiu ha mobilitzat 200.000 MEUR i ha activat mesures sanitàries, socials, econòmiques i laborals per “guanyar la batalla al virus”. Segons el president espanyol, el seu executiu “no ha deixat ni un moment de prendre mesures, dictar ordres i se seguiran adoptant per afrontar els desafiaments dels pròxims dies” i ha demanat “temps, unitat i lleialtat”. En aquest sentit ha justificat les decisions adoptades per l'”equilibri difícil” entre la lluita contra la pandèmia i la necessitat de recuperació econòmica. “Cal utilitzar el bisturí per no amputar cap membre que comprometi la recuperació”, ha dit.

En un ple atípic –amb només una quarantena de diputats a l’hemicicle- ha justificat les decisions adoptades fins ara. “Espanya ha seguit en tot moment les recomanacions dels experts sanitaris, la OMS i del centre de coordinació d’alertes sanitàries”, ha dit. “Se que no és fàcil prolongar l’estat d’alarma i les mesures de confinament, però l’única opció eficaç contra el virus és l’aïllament social”, ha dit. Sánchez ha insistit en la “lleialtat i unitat” i ha demanat a la resta de formacions polítiques que estiguin a l’alçada de la resposta dels ciutadans. “Comparec per demanar-los temps”, ha dit, per assolir un “pas més” per a “la recuperació de la vida”.

El cap de l’executiu ha proposat que la Comissió de Sanitat del Congrés exerceixi com a Comissió de seguiment del coronavirus, a qui es mantindrà informada i on el ministre de Sanitat, Salvador Illa, compareixerà cada setmana. També ha reconegut que caldrà avaluar què ha passat amb la covid-19 en una comissió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa