Sánchez demana “unitat i lleialtat” i avança més mesures per “guanyar la guerra al virus”

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat aquest dimecres al Congrés la pròrroga de l’estat d’alarma recordant que el seu executiu ha mobilitzat 200.000 MEUR i ha activat mesures sanitàries, socials, econòmiques i laborals per “guanyar la batalla al virus”. Segons el president espanyol, el seu executiu “no ha deixat ni un moment de prendre mesures, dictar ordres i se seguiran adoptant per afrontar els desafiaments dels pròxims dies” i ha demanat “temps, unitat i lleialtat”. En aquest sentit ha justificat les decisions adoptades per l'”equilibri difícil” entre la lluita contra la pandèmia i la necessitat de recuperació econòmica. “Cal utilitzar el bisturí per no amputar cap membre que comprometi la recuperació”, ha dit.

En un ple atípic –amb només una quarantena de diputats a l’hemicicle- ha justificat les decisions adoptades fins ara. “Espanya ha seguit en tot moment les recomanacions dels experts sanitaris, la OMS i del centre de coordinació d’alertes sanitàries”, ha dit. “Se que no és fàcil prolongar l’estat d’alarma i les mesures de confinament, però l’única opció eficaç contra el virus és l’aïllament social”, ha dit. Sánchez ha insistit en la “lleialtat i unitat” i ha demanat a la resta de formacions polítiques que estiguin a l’alçada de la resposta dels ciutadans. “Comparec per demanar-los temps”, ha dit, per assolir un “pas més” per a “la recuperació de la vida”.

El cap de l’executiu ha proposat que la Comissió de Sanitat del Congrés exerceixi com a Comissió de seguiment del coronavirus, a qui es mantindrà informada i on el ministre de Sanitat, Salvador Illa, compareixerà cada setmana. També ha reconegut que caldrà avaluar què ha passat amb la covid-19 en una comissió.

Nou comentari