Sánchez demana a Torra que assisteixi presencialment a la conferència de presidents

Se celebrarà aquest divendres a La Rioja

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat aquest dimecres per carta al president de la Generalitat, Quim Torra, que assisteixi presencialment a la conferència de presidents autonòmics que se celebrarà aquest divendres a San Millán de la Cogolla (La Rioja). Sánchez ha enviat també una missiva amb la mateixa petició al lehendakari, Íkigo Urkullu.

“Des d’aquest govern tenim la voluntat d’actuar de forma sensible a les necessitats i peticions fonamentals de les administracions autonòmiques”, comença la carta enviada a Torra. “Alhora, demanem idèntica comprensió cap el nostre esforç per arbitrar els diversos interessos per a aconseguir un sistema que permeti garantir la solidaritat entre territoris, la igualtat de la ciutadania, la justa distribució dels recursos públics i la capacitat de les comunitats autònomes per desenvolupar tots els serveis de la seva competència”, afirma la missiva.

Després de recordar-li que la trobada se celebrarà aquest divendres a La Rioja, l’avisa: “És molt important la seva assistència a aquesta rellevant trobada”. A més, Sánchez li comunica que té la intenció de convocar la Conferència de Presidents Autonòmics amb periodicitat mensual, alternant la modalitat presencial i telemàtica, en funció de les matèries que s’hagin de tractar. “Però en aquesta ocasió ha de ser presencial”, sentencia el president espanyol.

“És el moment de dialogar, compartir posicions i continuar possibilitant l’esperit d’unitat i compromís”, conclou la missiva de Sánchez.

Nou comentari