Sánchez demana a la dreta que no utilitzi la bandera espanyola per “dividir”

El president espanyol emplaça el PP a tenir un to “constructiu” i oblidar-se de “conspiracions inversemblants”

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha volgut tancar el seu discurs de defensa de la nova pròrroga de l’estat d’alarma amb una reivindicació del 8-M i una petició a la dreta perquè deixi d’utilitzar la bandera espanyola com a arma “llancívola” i element per “dividir”. Sense citar directament la polèmica pel cessament del coronel Pérez de los Cobos per part del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha demanat a l’oposició que tingui ànim “constructiu” i no aposti per intentar treure rèdit de “conspiracions inversemblants”.

Sánchez ha fet una crida als valors de la convivència. “Jo ho dic alt i clar, visca el 8-M”, perquè “el país que necessitem és el del diàleg, l’entesa i concòrdia entre els territoris i les diverses formes d’entendre el país”. En aquest marc ha advertit la dreta que “el verí de l’odi és el més danyí perquè corromp les societats” i per això cal “dir no a l’odi, a l’insult i la provocació”. Per això ha demanat als grups que actuïn “millor” i ajudin a “millorar el país”. “Vaig arribar aquí per treballar per la convivència”, ha afirmat.

També ha fet referència a l’ús de la bandera espanyola per part de la dreta en les mobilitzacions conta el govern. “La bandera és un rectangle cosit amb 47 milions de fils, un per cada espanyol”, i “representa la nostra voluntat de viure junts i conformar un projecte de país comú”. Per això, segons Sánchez “ningú té el dret d’utilitzar la bandera contra un altre compatriota”, perquè “no hi ha bons i mals espanyols” i cal “no utilitzar la bandera com una arma” i per “dividir”.

Nou comentari