El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez demana a les autonomies que prenguin “mesures excepcionals” si la pandèmia s’agreuja
  • CA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat aquest divendres a les comunitats autònomes que prenguin “mesures excepcionals” si la situació de la pandèmia s’agreuja en aquells territoris. En aquest sentit, el cap de l’Executiu espanyol ha transmès en una declaració institucional la seva confiança en els governs de les autonomies però ha alertat que aquestes mesures han de passar pel Ministeri de Sanitat abans de la seva aprovació oficial.

Sánchez ha insistit que la voluntat de la Moncloa és que en cap cas s’arribi a un nivell de gravetat com la del 14 de març, dia en què el govern espanyol es va veure amb l’obligació de decretar el confinament domociliari. “La situació és greu i hem d’evitar arribar a aquell punt per les conseqüències que té en tots nosaltres“, ha afirmat.

Sánchez ha demanat “màxima disciplina social” i ha avisat que s’apropen “mesos durs”. Ha insistit que per tal d’evitar els contagis de la Covid-19 entre persones, s’ha de “reduir la mobilitat i els contactes entre persones“.

[r:1]

S’esperava, però, que en aquest discurs Sánchez anunciés algun tipus de mesura important per combatre el coronavirus. És per aquest motiu que el president Quim Torra l’ha criticat al seu compte de Twitter. “No són temps de discursos buits”, ha reblat.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa