Sánchez demana “assumir la decisió del TSJC” sobre les eleccions

El president espanyol creu que un nou govern permetrà deixar enrere la "crisi de governabilitat"

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aposta perquè les eleccions catalanes tinguin lloc “tan aviat com sigui possible” per deixar enrere la “crisi de governabilitat” i que les urnes erigeixin un govern que “pugui abordar amb plenes competències la recuperació econòmica i el retrobament al que estem cridats tan el govern català com l’espanyol”. Segons ha afirmat “la decisió del Govern” de la Generalitat de posposar les eleccions no ha generat consens dels partits i ha topat amb l’oposició dels empresaris i els sindicats, i ara “cal assumir la decisió que prengui el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya“, que manté cautelarment els comicis del 14 de febrer mentre no resol el fons del recurs. Sánchez ha fet aquestes manifestacions en el marc d’unes jornades sobre els Fons Europeus per a la Recuperació organitzades per l’agència EFE. 

Segons el president espanyol “Catalunya té una gran oportunitat de convertir-se en una de les principals regions d’avantguarda de la recuperació i la modernització” de l’Estat, però per fer-ho possible “necessita tan aviat com sigui possible un govern amb plenes facultats i competències”. “Això és el que han dit els sindicats, els empresaris i algunes forces catalanes“, ha recordat.

Per aquest motiu ha apuntat que com a president del govern espanyol li agradaria “que aquesta crisi de governabilitat que es va obrir amb declaracions de l’any passat del president Torra quan va dir que el govern estava esgotat es resolgui tan aviat com sigui possible”.

Ha destacat que “desgraciadament” la decisió “que es va prendre per part del govern de la Generalitat” de posposar les eleccions fins el 30 de maig no ha comptat “amb el consens dels partits”, i ha topat “amb l’oposició sindicats i empresaris”. La qüestió, ha recordat, “ha acabat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya” i ara cal “assumir la decisió que prengui” el tribunal.

Comentaris

  Jo mateixa 20/01/2021 6:36 pm
  Està dient que la data de les eleccions les decideixen els empresaris, els sindicats, els partits de l'oposició i/o els jutges? Aquest no se l'hauria d'haver fet ni president de l'escala!
  Erc, kas chachas de SSancheSS con peineta rufianesca y ole d'epaña 20/01/2021 5:08 pm
  Junqueras, chacha de Sanchez, ja sabesque tetoca, chacha
  INDESINENTER 20/01/2021 4:56 pm
  El candidat de l’Estat Espanyol, Illa, té un curriculum inmaculat, Espanya ocupa el local 20 de 764 païssos en morts per millió d’habitants. https://coronavirus.app/map . Aquest incompetent es postula com a nou president del tripartit.
  Via fora els adormits 20/01/2021 4:54 pm
  Ell sap de qui depèn la fiscalia espanyola, per això n'està tant segur.
  Matar velles , esquerra com cal, que miserables 20/01/2021 4:26 pm
  Junqueras de Sanchez, ens vol matar? 18.000 morts per Ferrovial.erc i encara en vols més, fill d'adolfito
  ARA 20/01/2021 3:35 pm
  ERC mesells, sense dignitat, covards, es pleguen a tot, somien amb un bocí del tripartit, somien amb consells d’administraciò, vergonya eterna
  ¿I desprès de les eleccions què faran si no guanyen ells? 20/01/2021 3:14 pm
  Naturalment les impugnaran, això ho han deixat clar. Imagineu-vos que no els surten els números per governar, sols o amb tripartit. El principi base de la democràcia de que qui no guanya a les urnes accepta la victòria de l'altre se'l passaran per on els hi convingui. I, pandèmia o no, ens faran tornar a votar. Ja ho va dir no recordo qui: "vais a votar hasta que voteis bien". Es lo que te haver votat la moció de censura i desprès aprovar-li els pressupostos, aquí el tenim, més perillós que Rajoy.
  gavanenc 20/01/2021 3:09 pm
  Si es que el TSJC encara no s'ha pronunciat definitivament....Els estás donant una ordre del que han de fer..????
  en fi 20/01/2021 2:26 pm
  el 155 encobert, la falsa democràcia socialista Pedro primer la salut de les persones, i mai mai mai els interessos polítics
  Pepe 20/01/2021 2:17 pm
  No cal votar partits doncs no ens representen. El poder no la tenim les persones, (democràcia) sino jutjes no escollits pel poble, (dictadura).
  Astriçd. 20/01/2021 2:10 pm
  Quina por que fan aquestes izquierdas franquistas españolos. Ens volen matar. O sigui lo Illa el ministro de enterramorts.

Nou comentari