El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez anima el Govern a “continuar” actuant amb “prudència i contundència” contra la Covid
  • CA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha “animat” aquest dimarts la Generalitat a “continuar” a la senda de la “prudència i la contundència” en la resposta al covid-19 perquè “permetrà entrar a l’hivern amb nues certes garanties i una situació epidemiològica a Catalunya molt més favorable”. Segons Sánchez el seu govern “sens dubte pot fer més” per ajudar Catalunya, però “la mobilització de recursos que està fent el govern d’Espanya no té comparació a la història”. “És evident que aquest govern (espanyol) està intentant obrir un horitzó d’esperança i mobilització de recursos”, ha dit abans de recordar que al 2020 “Catalunya ha rebut 1.246,5 MEUR (20,77%) del fons sanitari a fons perdut”.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions en resposta a la pregunta que la senadora d’ERC Mirella Cortès li ha fet a la sessió de control al Senat. Cortès ha recordat que la Generalitat està “mobilitzant els recursos” dels que disposa, però “l’Estat no està assumint” les seves responsabilitats malgrat que “té els recursos per salvar les famílies” de la situació d’emergència social actual. El president espanyol ha recordat que mes del 50% dels projectes del Pla de Recuperació s’executaran amb convenis i altres formes jurídiques amb les CCAA i ha apuntat que els pressupostos generals de l’Estat preveuen per a Catalunya 24.215 MEUR per a Catalunya, 2.239,4 MEUR dels quals estan dedicats a inversió.

El president espanyol també ha respost una pregunta del portaveu del PP al Senat, Javier Maroto, que l’ha acusat d’estar “blanquejant” Bildu donant-li un paper en la negociació dels pressupostos generals de l’Estat. El president espanyol ha esquivat la qüestió acusant el PP d’haver utilitzat la pandèmia “per intentar ensorrar el govern” i de “polititzar-ne” la gestió en benefici propi. “Vostès van perdre les eleccions, estan en minoria i ho seguiran estant durant els pròxims tres anys”, ha tancat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa