El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sànchez afirma que ja no hi ha converses formals amb el PDeCAT
  • CA

El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha afirmat que ja no hi ha converses formals obertes amb el PDeCAT per arribar a un acord de cara a les eleccions i ha insistit que rebutgen una coalició electoral amb qualsevol altre partit –com proposava la formació de David Bonvehí-. En aquest sentit, ha assegurat que simplement volen integrar a les llistes “qui tingui compromís amb la independència”. Sànchez ha insistit en la necessitat d’un full de ruta compartit de l’independentisme i ha demanat que no es discuteixi a través dels mitjans i que es faci “sense retrets o pressions externes perquè no hi hagi ni vencedors ni derrotats”.

El secretari general ha admès que no hi ha contactes formals per traçar el full de ruta però ha assegurat que hi ha “bona sintonia i bona voluntat”.

Per a Sànchez és important que aquesta negociació no tingui data final perquè si no es treballa “sota pressió” i no es pot “controlar la capacitat d’èxit de les propostes”. “Ens presentem a la resta com a un interlocutor amb un full en blanc per dibuixar de bell nou el camí per recuperar la iniciativa”, ha explicat.

El dirigent del partit ha advertit, però, que el camí a la independència comportarà “assumir riscos i sacrificis”. “El que ens fa forts és que tot i que la repressió és evident, hi ha desenes i centenars de persones disposades a continuar assumint responsabilitats de servei públic i servei al país”, ha celebrat, i ha assegurat que si s’assumeixen els riscos “junts” s’aconseguiran “derrotar”.

Contactes amb el PDeCAT

El secretari general ha dit que “no es pot donar per fet” que es trenquin les negociacions amb la formació de David Bonvehí si el PDeCAT acaba celebrant unes primàries, encara que de moment no hi ha converses obertes.

Sànchez, que ha dit que Junts no està en contacte de manera oficial amb el PDeCAT, ha assegurat que fins que no es tanquin les seves primàries –que de moment no tenen data d’inici- “qualsevol persona que compleixi amb el reglament podrà participar-hi”. Un reglament que, de moment, no està aprovat i que està previst que es voti el 7 i 8 de novembre.

Segons Sànchez, a JxCat no només es volen recollir les diferents sensibilitats ideològiques sinó que volen que “tothom s’hi senti còmode”. En aquest sentit, ha confiat que “la majoria” de persones que ja van participar a anteriors eleccions hi podran ser incorporades altre cop. Amb tot, ha rebutjat frontalment una coalició electoral i ha remarcat que Junts va néixer “amb la voluntat d’ocupar un espai central”.

Superar el 50% de vots

El secretari general de Junts ha remarcat que, de moment, cal que a les eleccions se superi el 50% dels vots independentistes. Ha confiat que la seva formació serà “la primera opció” de l’independentisme però ha remarcat que “de res serviria això” si el bloc sencer no supera la majoria absoluta. “Hem de guanyar les eleccions amb una majoria inequívoca perquè ningú digui mai més que no tenim el 50% de vots”, ha insistit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa