Sànchez admet que la “desconfiança” entre ERC i JxCat ha estat el “gran adversari” de les negociacions

Assegura que Puigdemont està al marge de qualsevol pacte amb els republicans

El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, ha admès aquest dimarts que la “desconfiança” entre Esquerra Republicana i Junts per Catalunya ha estat el “gran adversari” d’aquests darrers mesos per arribar a un acord d’investidura de Pere Aragonès com a president de la Generalitat. En una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio, ha explicat que “la gran feina que s’ha fet des del 14 de febrer ha sigut guanyar-li terreny a la desconfiança”. No obstant, ha reconegut que “no ho hem acabat de fer amb plenitud“. “Hem estat uns anys amb molta rivalitat, i a vegades poc edificant”, ha afegit.

Sànchez també ha assegurat que el president de la Generalitat a l’exili i líder de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, s’ha mantingut al marge d’aquestes negociacions i que per tant no opinarà sobre aquest pacte al qual Sànchez va arribar amb Aragonès. Així doncs, ha insistit que qualsevol mirada que consideri que Puigdemont ha sortit guanyant després d’aquest pacte estarà equivocada. “Són mirades que busquen la confrontació“, ha assegurat.

Per altra banda, Sànchez ha descartat que hi hagi ara cap problema amb la CUP, que va arribar a un acord d’investidura amb Esquerra Republicana poc després de les eleccions del 14F. El secretari general de JxCat ha assegurat que té molts missatges de membres dels anticapitalistes “felicitant i alegrant-se” per l’acord. “La CUP no ha de patir perquè no qüestionarem el seu acord” amb els republicans, ha afegit.

Argimon com a conseller de Salut

Preguntat per si l’actual Secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, podria esdevenir el proper conseller de Salut, Sànchez ha reconegut que “és difícil trobar un millor nom” que el d’Argimon per encapçalar aquest Departament. No ha volgut parlar sobre més noms, tampoc quan se li ha preguntat si Elsa Artadi serà la vicepresidenta del Govern. Sí que ha assegurat que Pere Aragonès no tindrà dret a veto dels consellers proposats per Junts per Catalunya “És un concepte lleig i de desconfiança“, ha dit.

Comentaris

  Català 18/05/2021 3:52 pm
  A Agenollats. I tant, que ho saben!. Però, noi: la poltrona.........
  Cal saber sobre els nostres traïdors 18/05/2021 2:19 pm
  La traïció dels líders II. Lluís Maria Xirinacs. 1993 "Jordi Sánchez, que seguí la petja de Colom dins la Crida fins a ocupar-ne la cúspide a l'ombra d'aquest, arribaria finalment -com, en efecte, ha succeït en 1992- a dissoldre la Crida ell mateix contra el parer de molts, Sánchez després no ha dubtat en articles de premsa a dedicar la crítica més despietada a tota acció de base, especialment a l'actuació de l'Assemblea d'unitat popular dels Països Catalans acabada de crear. La considera anacrònica i ineficaç.
  Català 18/05/2021 1:09 pm
  Per gran que sigui aquesta desconfiança sempre serà menor de la que sentim el poble envers vosaltres, colla de brètols incompegtents
  Agenollats 18/05/2021 11:23 am
  Sembla que tothom menys els qui heu pactat un govern autonòmic castrat sabem que el estadopodrit no deixarà gestionar rès si no ho feu de genolls.

Nou comentari