Sánchez acusa els independentistes de “portar dolor”

El president espanyol en funcions torna a amenaçar l’independentisme

El candidat a la reelecció de la presidència espanyola, el socialista Pedro Sánchez, ha fet el primer gran acte de campanya a Catalunya. Ha estat aquest migdia a la tradicional Festa de la Rosa de Gavà, la festa major dels socialistes. Precedit dels presidents del senat i congrés, també candidats del PSC el 10-N i d’un Miquel Iceta esperonat, Sánchez ha sortit a mata degolla contra l’independentisme. Se li ha vist el llautó, pescar els vots de Ciutadans per assolir el percentatge que li cal per tal que els socialistes siguin la primera força a Catalunya. “Els independentistes han portat el dolor”, ha assegurat. 

 

Sánchez ha retret a l’independentisme que no hagi fet una “condemna ferma i rotunda a la violència”, en referència a l’operació Judes contra els CDR. “Defensarem la Constitució, l’Estatut, els Jutges i les forces i cossos de Seguretat de l’Estat i les autonòmiques”, ha advertit. “Si l’independentisme torna a posar en risc l’ordre constitucional i la convivència, el govern amb serena fermesa reaccionarà per defensar la integritat territorial, la convivència i sobirania nacional”, ha amenaçat. 

 

“És evident que el projecte independentista ha fracassat”, ha assenyalat per afirmar que cada cop hi ha menys gent a les mobilitzacions independentistes. “Que deixin d’enganyar la gent, només han portat dolor intern i extern, han fracturat la societat i han reduït l’activitat econòmica de Catalunya, que deixin d’enganyar i que diguin en públic o el que van dir davant els tribunals”, ha esperonat. “Nosaltres proposem llei i diàleg”, ha conclòs. Una duresa dialèctica que furga en l’electorat que fuig cap a Ciutadans especialment a Catalunya, un percentatge que li podria atorgar el podi del 10-N a Catalunya. 

Nou comentari