El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sàmper, sobre el model d’ordre públic: “La decisió no es pot prendre a cop de tuit”
  • CA

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha criticat aquest dilluns que la moratòria de bales de foam sigui un element que es posa sobre la taula per intentar formar el pròxim executiu. En roda de premsa, Sàmper ha advocat per portar el debat del model d’ordre públic al Parlament, perquè la decisió “no es pot prendre amb rapidesa ni a cop de tuit”. El conseller ha condicionat el debat a què hi pugui intervenir tothom, i no només “les forces polítiques que puguin tenir interès a formar govern”. Tot i així, el conseller s’ha desmarcat de les negociacions, argumentant que no forma part de l’equip negociador de Junts i només pot exposar el criteri d’Interior.

Així ha respòs el conseller a la candidata de la CUP, Dolors Sabater, que ha anunciat aquest matí un “primer acord” amb ERC sobre les condicions per seguir negociant un futur Govern: una moratòria de les bales de foam, que la Brimo no vagi als desnonaments i retirar les acusacions particulars de la Generalitat. ERC també ha matisat els anticapitalistes assegurant que aquest “acord” era només “una línia de treball”.

En aquest sentit, el conseller Sàmper ha avisat que “sistemes d’ordre públic n’hi ha molts, però sempre ha d’haver-hi un” abans de parlar de l'”enorme complexitat” de les manifestacions dels darrers quinze dies. De fet, el conseller ha comparegut després de la cimera d’urgència per condemnar la violència viscuda a les manifestacions dels darrers dies. Després de condemnar la violència contra “funcionaris públics” Sàmper ha recordat l’assalt al Capitoli que es va viure a principis de gener: “La complexitat de les manifestacions no només l’hem viscut aquí, sinó també a l’edifici més protegit del món”. “Desitjo i espero que el moment àlgid de la violència hagi passat”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa