El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sàmper: “Que la societat ho tingui clar, els Mossos obeeixen ordres judicials”
  • CA

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, que va prendre el relleu de Miquel Buch, ha donat explicacions al Parlament sobre les actuacions del cos de Mossos d’Esquadra en desnonaments i manifestacions, a preguntes de la CUP i dels Comuns. La diputada de la CUP Maria Sirvent ha avisat el conseller independentista que “si volem construir un país millor cal que els mossos no vagin a desnonar famílies”, tot denunciant que en un desnonament a Barcelona es van enviar “vint antiavalots i tres furgonetes policials per desnonar una família que no podia pagar el lloguer.

Sancions al gran propietari? zero. Mediació del seu departament? zero”, ha dit Sirvent. En el torn de resposta, Sàmper ha estat contundent: “Quan els cossos intervenen és perquè un jutge ha dit que han d’intervenir, per tant, els Mossos obeeixen ordres judicials. Que la societat ho tingui clar, obeeixen ordes judicials”. El conseller també ha respost a la diputada cupaire apuntant a Madrid, assenyalant que, arran de la pandèmia, un reial decret espanyol ajornava els desnonaments fins el 31 de gener del 2021, i s’ha preguntat com és que hi ha desnonaments. “Si teníem la possibilitat que no hi hagués desnonaments ni a Catalunya ni a Espanya fins a aquesta data, com és que no ha estat així?”.

El diputat dels Comuns Marc Parés també ha reclamat al conseller “un canvi en matèria d’ordre públic” i que el Govern “no enviï els Mossos ni els agents antiavalots a un desnonament”. Parés ha advertit que “en cap cas la resposta als desnonaments pot ser policial”, i ha remarcat que “la ciutadania organitzada i alguns ajuntaments han actuat per evitar aquests desnonaments”.

En la seva resposta, el conseller Sàmper ha conclòs que “hem de trobar el camí de la centralitat entre dret a la seguretat i dret de manifestació, vaga i protesta, però amb un límit, que és el que posa el TEDH, que fa que els drets s’arribin a interpretar conforme a l’evolució del propi temps”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa