El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sàmper: “El procés lògic amb Trapero és la restitució, però ell m’ha demanat temps”
  • CA

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha explicat aquest dijous que el “el procés lògic amb Trapero és la restitució”, sobretot després que aquesta setmana hagi estat absolt per part de l’Audiència Nacional i que l’expulsió del seu càrrec vingués per part de Madrid. En una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio, Sàmper ha reconegut també que “ell en principi no te intenció de tornar i necessita un temps”.

Per altra banda, el conseller ha assegurat que els Mossos d’Esquadra estan preparats per fer complir un toc de queda en cas que aquest s’acabi aplicant a Catalunya. Sàmper ha reconegut que es tracta d’una “mesura molt restrictiva de drets fonamentals” però que “ja es preveia en el punt 15 de la ressolució del Procicat”.

En aquest sentit, Sàmper ha considerat “molt possible” que el govern espanyol faci arribar a l’executiu català la proposta per aplicar el toc de queda. Aquestes altres declaracions les ha fet a Rac1. Ha alertat que “la pandèmia pot aturar les eleccions” perquè “només que es limiti en un 1% l’accés de la gent que no pugui votar, les eleccions estarien viciades”. En aquest sentit, han demanat un informe al Síndic de Greuges sobre en quina situació es considera que hi ha “una preservació del dret de sufragi actiu i si una situació de pandèmia el pot limitar”. El conseller ha dit que el Govern vol ser “menys intervencionista” en la segona onada, però vist que “no es fa excessivament cas a les mesures pedagògiques” estudia més retriccions.

En cas que s’apliqui el toc de queda a Catalunya limitant la mobilitat a la nit, el Govern podria aplicar mesures “menys restrictives” durant el dia. El conseller ha dit que estan “valorant” si acompanyar el que suposaria una limitació de la mobilitat a les nits amb “altres mesures que per exemple no facin tan dura la pandèmia a nivell d’aturar l’economia“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa