Sàmper diu que no l’han mantingut al Govern perquè és un home

El conseller d'Interior en funcions admet que li hagués agradat liderar el Departament de Justícia

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha assegurat aquest dimarts que si no seguirà al Govern del president Pere Aragonès és perquè és un home i no una dona. En declaracions al Matí de Catalunya Ràdio, ha explicat que en el pacte entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana s’acordava tenir un Executiu paritari i que això és el que ha fet que Lourdes Ciuró i no ell hagi acabat ocupant la Conselleria de Justícia, Departament en el qual Sàmper era candidat a liderar en aquesta nova legislatura. “No soc conseller perquè no soc dona; això se’m va dir“, ha explicat; a més d’afegir que li agradaria que aquesta paritat “acabi sent una realitat de país” i de destacar que en aquest Executiu finalment hi haurà més dones que homes.

Comentaris

  Ricard 25/05/2021 2:04 pm
  És manifest que els curriculums de les dones del govern són més fluixos. La paritat és desitjable però no imprescindible. Ara bé si el que es vol és una societat on els homes estarem sota el control de les dones tot es posar-s'hi. Pot funcionar.
  12
  33
  Respon
  Jeroni Munyós 25/05/2021 12:44 pm
  La història es repeteix. És obvi, quan antany els més poderosos i rics van deixar d'ésser els únics que podien manar, amb la democràcia varen tenir més "competència", car qualsevol ciutadà podia ocupar el seu càrrec. Ara amb l'avanç de forma efectiva, més que no pas "teòrica", de la igualtat de gènere és lògic que per als mateixos càrrecs hi hagin més possibles candidats. És així i és de sentit comú. Ens n'hem de fer càrrec i adaptar-nos, una vegada més.
  Doctor Strangelove 25/05/2021 12:37 pm
  Noi, doncs fer-te de VOX! Doc.
  Pere Gallerí 25/05/2021 12:18 pm
  Amic en fi: Sembla que no has sentit parlar de la norma de paritat. Esperem que el feminisme maduri aviat i les dones puguin prescindir de proteccions especials, i es defensin i tinguin exit per elles mateixes. Per ara no he vist ningú que hagi comentat el fet que els fastigosos abusos dels homes, passaven en una institució governada per dones que sabien i callaven.
  en fi 25/05/2021 11:18 am
  aquesta resposta a dia d'avui no es pot expressar en veu alta, es pot arribar a pensar. La societat catalana, ha a pres a valorar a ples persones, no pel seu sexe, sinó les seves qualitats com a persona
  34
  13
  Respon
   Cal dir-ho 25/05/2021 12:57 pm
   En fi no, no s'acaba mai. Quan de temps fa que se'n parlava de "paritat" i no s'havia fet mai efectiva ? Com sempre ha calgut una sacsejada, en aquest cas per aconseguir que hi hagi més presència de dones, fins que d'ací uns anys la paritat sigui una cosa natural i que sembli que sempre s'ha fet així, aleshores no caldrà que la paritat sigui una operació matemàtica, potser alguna volta hi haurà més dones o d'altres més homes. Recordeu que una cosa tant òbvia per a evitar contagis de virus o coronavirus que es difonen per l'aire i per les vies respiratòries, com és cobrir-se la boca i el nas, va costar d'introduir i una prova palesa de l'efectivitat, més enllà d'evitar contagis de la covid-19, és que enguany no hi ha hagut passa de grip... Les novetats, a la condició humana li costen, fins que no es considera una cosa de "tota la vida". És així.

Nou comentari