El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sàmper demana “consciència” davant d’una Diada marcada per la covid-19
  • CA

Miquel Sàmper ha instat aquest dijous a mirar “endavant” i a fer coexistir “a partir d’ara” els drets a la seguretat i a la manifestació. El nou conseller d’Interior ho ha dit a TV3, preguntat per si els Mossos actuaran en cas que durant la Diada hi hagi manifestacions que trenquin els protocols marcats per la covid-19. Sàmper ha assegurat que els Mossos vetllaran pel control de la pandèmia, i ha alertat que s’obriran actes a les persones que incompleixin les normes. També ha dit que la policia actua “sempre” aplicant principis de proporcionalitat, congruència i oportunitat i que si les coses “s’escapen de control” hauran d’actuar “perquè és la seva obligació”.

Sàmper afronta el seu primer gran esdeveniment des que va ser nomenat conseller d’Interior en substitució de Miquel Buch, i en aquest context ha assegurat que l’objectiu del Govern és “evitar el risc de contagi”. Per això ha reclamat l’ajut de la ciutadania. “Sempre hem tingut diades exemplars”, ha recordat, i en aquesta, “l’exemple ha de ser la consciència”, ha afegit.

En tot cas, el nou conseller d’Interior també ha apostat per “cohesionar” el dret a la seguretat i el dret a la manifestació, una cohesió que ha considerat “possible” i per a la qual treballaran els Mossos.

L’actuació policial en el marc de les manifestacions és un punt delicat que en el mandat del seu predecessor ha comportat discrepàncies en el sí del Govern. Sàmper ha recordat que els Mossos han estat sotmesos a una auditoria i que les conclusions “marquen molts punts de millora” que, segons ha dit, s’estan aplicant. Un d’aquests punts és, precisament, la convivència de dos drets que són “interdependents”.

Per això ha apostat per “mirar endavant” i intentar que “a partir d’ara” el dret a la seguretat i el dret a la manifestació puguin coexistir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa