Sàmper creu que “no existeix” cap acord entre ERC i CUP sobre Interior

El conseller d'Interior afirma que s'hauria de "parlar amb el Departament" i demana treure Interior "del focus polític"

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha assegurat que ningú ha parlat amb ell sobre els acords que ERC i la CUP estan assolint en el marc de la negociació per formar govern sobre temes d’Interior. “Tinc la percepció que no existeix“, ha dit en declaracions a La2 i Ràdio 4. “Em sembla malament, no diré la sensació que tinc perquè la paraula seria lletja, però crec que no és correcta”, ha afegit. El conseller ha considerat que temes com l’actuació dels Mossos en desnonaments o els instruments d’ordre públic que han de tenir els policies “s’han de parlar entre tots, amb el Departament“. Amb tot, ha afirmat que “li falta informació” per fer una valoració al detall.

El conseller ha reiterat que si els Mossos intervenen en desnonaments ho fan per requeriment judicial. Ha posat en valor però que des de la seva entrada al Departament s’ha treballat molt en aquest tema i en cas de famílies vulnerables es treballa amb serveis socials per facilitar una alternativa. En aquest sentit, ha afirmat que si la CUP i ERC estan negociant la no intervenció del cos policial li haurien d’explicar com es podrà “saltar un manament judicial”. “No acabo de veure com això es pot encabir en el sistema jurídic que tenim“, ha manifestat. 

Sobre el model d’ordre públic, ha afegit que si s’està negociant que no es puguin fer servir bales de foam serà perquè sí que es pot fer ús del gas pebre, que ha recordat que és l’altre element avalat pel Parlament. El conseller ha assegurat que quan es va restituir el major Josep Lluís Trapero va demanar tenir “especial cura” amb l’ordre públic i ha destacat que es va nomenar com a cap de la Brigada Mòbil el fundador de l’àrea de mediació. Ha lamentat però que aquesta mediació ara no és possible perquè no hi ha ningú a l’altra banda que vulgui seure a mediar. 

Treure Interior del focus polític

El conseller ha demanat explícitament treure el Departament d’Interior i la policia del focus polític. “Interior és una autèntica estructura d’estat”, ha declarat. Ha reconegut que la política és “molt complicada” i ha afirmat que potser no es va expressar bé la setmana passada però que no posava en dubte el cos sinó que defensa que si s’ha de modificar el model d’ordre públic, “que no la policia”, s’ha de fer amb un debat “serè” al Parlament. 

Comentaris

  Que opina els Sr, Trapero' esta ,molt callat ultimament, te a veure amb el pacte per no ser comdenat? 01/03/2021 12:03 pm
  Ho redueix tot a, focus politic?, el problema es el comportament dels mossos, i això es respopnsabilitat dels politics, NO ES POT TREURE DEL FOCUS POLITIC.
  vendetta 01/03/2021 11:18 am
  brimo disolucio
  Ramon 01/03/2021 11:07 am
  No sé què espera Junts per Catalunya per fer una passa al costat. Serà la millor inversió política de futur.

Nou comentari